Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția de Frontieră vine cu VEȘTI PROASTE pentru organizatorii mitingului diaspora de mâine

mediafax.ro
control vama politie de frontiera

Prin punctele de frontieră au trecut, în ultimele 24 de ore, peste 221.700 de persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, şi aproximativ 53.000 de mijloace de transport, potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 23 de cetăţeni străini deoarece nu îndeplineau condiţiile prevăzute de legislaţie şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 17 cetăţeni români din diferite motive legale, scrie Agerpres.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii au constatat 44 fapte ilegale - 24 infracţiuni şi 20 contravenţii - săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 187.000 lei. Potrivit sursei citate, valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 6.900 lei.

Valorile de trafic la punctele de trecere a frontierei sunt, în această perioadă, obişnuite sezonului estival, au declarat joi, pentru AGERPRES, oficiali ai Poliţiei de Frontieră.

Anul trecut, în perioada estivală, până la sfârşitul lunii august, au trecut frontiera aproximativ 19,5 milioane persoane, dintre care aproximativ 15,7 milioane cetăţeni UE şi 3,8 milioane cetăţeni nonUE şi peste 4,8 milioane mijloace de transport, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Citește și: INCENDIAR - Anchete de AMPLOARE în trei penitenciare după moartea judecătorului Stan Mustață

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (5,9 milioane persoane) şi cele aeroportuare (5,2 milioane persoane, faţă de anul 2016, când au tranzitat aeroporturile 4,2 milioane de persoane).

De asemenea, la frontiera cu Bulgaria au efectuat formalităţile peste 3,4 milioane persoane, iar la graniţa cu Republica Moldova peste 2,6 milioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.