Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția italiană a evacuat peste 300 de romi dintr-o tabără de la periferia Romei

rromi tigani

Poliția italiană a evacuat joi peste 300 de romi dintr-o tabără de la periferia Romei, în ciuda protestelor și a ordinului Curții Europene pentru Drepturile Omului de suspendare a operațiunii, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Operațiunea a început joi dimineață în tabăra River Village, unde locuiau peste 300 de romi. Reprezentanții primăriei au declarat că tabăra devenise un risc pentru sănătatea cetățenilor.

Polțiștii au fost acuzați de mai mulți romi că au folosit forța pentru a-i evacua, dar acuzațiile au fost respinse de către autorități.

Momentan nu se știe dacă familiile evacuate vor fi cazate în altă parte. Aproximativ 130.000 de romi trăiesc în tabere improvizate de la periferia Romei.

Citește și: Un general iranian vrea o confruntare directă cu Donald Trump: 'Este datoria mea să răspund la ameninţărilor'

„Legalitate, ordine și respect înainte de orice altceva!”, a declarat ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, cu referire la operațiunea de evacuare.

Romii au protestat în ultimele zile împotriva evacuării, cu pancarte al căror mesaj se adresa primarului Romei: „Virginia Raggi, lasă-ne familiile în pace”

Miercuri, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din Strasbourg a decis că Italia trebuie să suspende operațiunea de evacuare a taberei de romi River Village.

Matteo Salvini și aliații săi au acuzat în mai multe rânduri romii că fură și preferă să stea la marginea societății. În schimb, romii s-au plâns că sunt discriminați și le este foarte greu să își găsească un loc de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.