Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un general iranian vrea o confruntare directă cu Donald Trump: 'Este datoria mea să răspund la ameninţărilor'

iran armata

Generalul Qasem Soleimani, un comandant din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran, i-a recomandat preşedintelui SUA, Donald Trump, să îl ameninţe pe el, nu pe omologul iranian, Hassan Rouhani, afirmând ironic că liderul de la Casa Albă urmează "etica cluburilor de noapte", scrie Mediafax.

"În calitatea de militar, este datoria mea să răspund la ameninţările lui Donald Trump. Dacă vrea să utilizeze limbajul forţei, trebuie să mi se adreseze mie, nu preşedintelui Hassan Rouhani", a declarat generalul Qasem Soleimani, comandantul Forţei Quods din cadrul Gardienilor Revoluţiei iraniene, citat de Clubul Tinerilor Jurnalişti Iranieni, de postul iranian Al-Alam şi de site-ul israelian Ynetnews.com.

"Limbajul lui Trump se înscrie în etica cluburilor de noapte şi a sălilor de jocuri de noroc", a continuat Soleimani, avertizând că regiunea Mării Roşii nu va fi în siguranţă atât timp cât trupele americane sunt în această zonă. "Trump ar trebui să ştie că suntem un popor de martiri şi că îl aşteptăm", a spus Soleimani.

Citește și: În Israel se dorește modificarea legii 'statului-naţiune' pe motiv că aduce atingere comunității druzilor

"Suntem aproape de voi, acolo unde nici nu vă imaginaţi. Veniţi! Suntem pregătiţi. Dacă voi începeţi vreun război, noi îl vom încheia...", a ameninţat oficialul militar iranian.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat luni Iranul că riscă să sufere "consecinţe" grave. "Să nu mai ameninţaţi niciodată Statele Unite, altfel veţi suporta consecinţe pe care puţini în istorie le-au mai suportat", semnalase Donald Trump prin Twitter, după ce preşedintele iranian Hassan Rouhani transmisese că orice conflict cu SUA va fi unul major.

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a afirmat miercuri că nu este necesar să răspundă la "ameninţările goale" proferate de omologul său din Statele Unite, Donald Trump. "Unii lideri americani fac comentarii lipsite de fundament şi proferează ameninţări goale. Nu este nevoie să răspundem la comentarii lipsite de sens. Trebuie să răspundem prin acţiuni", a spus Hassan Rouhani, citat de agenţia Associated Press.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.