Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția turcă a dispus arestarea unei militante kurdă

twitter.com
soldati turci Turcia

Poliţia turcă a anunţat duminică arestarea pe unul din aeroporturile din Istanbul a unei femei acuzate de a fi o militantă kurdă căutată de autorităţi, potrivit agenţiei oficiale Anadolu, citată de AFP. 

Sara Aktas a fost arestată pe Aeroportul internaţional Ataturk în timp ce încerca să plece în Germania, a precizat agenţia, scrie agerpres.ro.

Politicienii fac coadă la porțile instanțelor. Surpriza vine de la fostul soț al șefei DNA


Potrivit Anadolu, Sara Aktas era acuzată ca fiind o figură marcantă a Uniunii Comunităţilor din Kurdistan (KCK), o ramură a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PCK). Sub acuzaţia de apartenenţă la o grupare "teroristă" armată, ea riscă până la 15 ani de închisoare, a informat agenţia oficială.

SURPRIZĂ! Cu cine a înlocuit-o Tuncay pe Andreea Marin


După tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, autorităţile şi-au înmulţit arestările în rândul militanţilor, jurnaliştilor şi oamenilor politici suspectaţi de legături cu PKK. 

Deputaţi ai Partidului Democratic al Poporului (HDP), principalul partid prokurd din Turcia, au contestat vehement versiunea oficială a evenimentelor, declarând că Sara Aktas face parte din Congresul kurd al femeilor libere, şi nu din KCK. 

Potrivit unui deputat al HDP, Dilan Dirayet Tasdemir, care s-a exprimat pe Twitter, Sara Aktas nu intenţiona să părăsească Turcia, ci revenea de la Igdir, în estul ţării, însoţită de nepotul ei. 

La începutul lunii, zece deputaţi din partea HDP, printre care cei doi colideri, au fost arestaţi sub acuzaţia că întreţin legături cu PKK, ceea ce ei au respins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.