Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițist din Otopeni, reținut pentru MITĂ

juedcator arestat pentru o mita de 80.000 de euro

Un poliţist din oraşul Otopeni a fost reţinut de ofiţerii DGA şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, ameninţare şi influenţarea declaraţiilor, anunță agerpres.ro

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), un agent de poliţie în cadrul Poliţiei Oraş Otopeni a pretins de la o persoană cercetată într-un dosar penal o sumă de bani neprecizată, cu titlu de mită, iar la data de 22 aprilie 2016, întrucât nu i s-au dat banii pretinşi, a cerut un împrumut de 100 de euro. În ambele situaţii, poliţistul i-a dat de înţeles persoanei că va beneficia de o soluţie favorabilă în dosarul în care este cercetată.

Primul deces din cauza virusului West Nile în România. Ministerul Sănătății confirmă


Totodată, în perioada mai - iunie 2016, agentul de poliţie a pretins foloase necuvenite, solicitând cu titlu de împrumut suma de 2.000 de lei de la reprezentantul unei societăţi ce făcea obiectul cercetărilor în acelaşi dosar penal, primind suma de 450 de lei, pe care nu a mai restituit-o.

Liviu Dragnea face ANUNȚUL decisiv: AVERTISMENTUL liderului PSD


De asemenea, la data de 8 mai, poliţistul a ameninţat o persoană şi a încercat să-l determine să-şi schimbe declaraţiile date în faţa instanţei, într-o cauză penală aflată pe rolul Judecătoriei Buftea, ameninţând totodată un alt martor în scopul de a influenţa declaraţiile persoanei respective. 

Ca urmare a denunţului, poliţistul a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA în timp ce primea suma de 2.000 euro de la această persoană. 

Agentul de poliţie a mai fost trimis în judecată în cursul anului 2015, într-un alt dosar penal, în care ofiţerii DGA au efectuat cercetări pentru infracţiunea de favorizarea făptuitorului, uzurpare a funcţiei şi fals material în înscrisuri oficiale. 

Urmează ca poliţistul să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.