Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Policlinica CF Timişoara a devenit unitate-suport COVID, cu concentratoare de oxigen

ZdG
ATI concentrator de oxigen

Policlinica CF din zona Gării de Nord Timişoara a devenit, de luni, unitate-suport COVID, cu capacitatea de 60 de paturi, mai bine de jumătate dintre acestea fiind dotate cu concentratoare de oxigen.

Managerul Spitalului Clinic CF Timişoara, dr. Stela Iurciuc, a declarat că saloanele au între două şi şase paturi şi sunt destinate exclusiv tratării pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, iar primii pacienţi cu forme uşoare şi medii de boală vor putea fi internaţi începând de miercuri.

Odată cu redeschiderea noii clinici suport COVID-19, Spitalul Clinic CF Timişoara redevine în totalitate "zonă albă", unde vor fi trataţi pacienţi non-COVID care au nevoie de consult de specialitate din domeniile de medicină internă, ORL, oftalmologie şi chirurgie.

Dr. Stela Iurciuc spune că a fost o muncă titanică, de câteva luni, pentru refacerea acestei structuri externe a spitalului, clădirea fiind într-o continuă stare de degradare, deoarece nu mai era folosită, şi care acum a fost transformată într-o unitate de cazare spitalicească.

"Am refăcut complet instalaţiile electrică şi sanitară, iar căldura este asigurată de către Societatea Colterm. Am recompartimentat etajul întâi al clădirii, unde funcţiona Policlinica CF, am adus paturi şi aparatură, am făcut reparaţii şi am zugrăvit. Aici vor fi internaţi pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 cu forme uşoare şi medii de boală, după evaluarea făcută la Centrul Zonal de la Spitalul Victor Babeş. În plus, aici pot fi internaţi şi pacienţii cu alte patologii sau care au suferit intervenţii chirurgicale şi sunt infectaţi cu noul coronavirus. Pentru viitor, ne dorim ca această unitate sanitară să devină un centru de recuperare post COVID-19", a detaliat dr. Stela Iurciuc.

Citește și: S-A AFLAT: CINE e bărbatul din cauza căruia Ilie Năstase și-a BĂTUT SOȚIA

În noua clinică suport COVID-19, pacienţii vor beneficia şi de consiliere psihologică şi psihiatrică pe timpul internării în unitatea sanitară.

"Transferul pacienţilor COVID la fosta policlinică ne dă posibilitatea să reluăm consultul şi tratamentul bolnavilor cu alte patologii, non-COVID. Vom relua intervenţiile chirurgicale. Colegii mei orelişti şi oftalmologi vor putea să reinterneze şi chiar să opereze pacienţi cu afecţiuni din sfera ORL, respectiv oftalmologie. Pacienţii cronici, cu diverse probleme de sănătate, vor putea să revină în siguranţă în spitalul nostru. Şi chiar ne oferim disponibilitatea de a prelua pacienţi cu alte afecţiuni care nu mai pot fi tratate în unităţile sanitare aflate în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV-2", precizează managerul Spitalului CF Timişoara.

Spitalul clinic feroviar din Timişoara are 212 paturi şi a devenit unitate sanitară-suport COVID în luna aprilie 2020. Până acum, în unitatea medicală au fost trataţi aproximativ 400 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Spitalul CF va avea însă, în continuare, un centru de vaccinare pentru etapele a doua şi a treia a campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.