Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polița de asigurare a lui Orban: capcana pregătită pentru Florin Cîțu/SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Liderii coaliției de guvernare se pregătesc să îngroape securea războiului, iar pacea va fi consemnată printr-un act adițional la protocolul prin care s-a format coaliția.

Citește și: SURSE - USR-PLUS cedează: va fi numit un nou ministru și un nou Protocol al coaliției

Surse din PNL ne-au explicat că acest moment ar putea fi speculat politic de către Ludovic Orban și exploatat în favoarea sa, pe viitor. Astfel Orban ar vrea să fie trecut în actul adițional modul în care sunt evaluați miniștrii, dar și primul ministru, iar forul care va judeca prestația acestora va fi partidul din care provin, adică cei care le oferă sprijin politic pentru ocuparea funcției.

Un astfel de protocol este o armă cu două tăișuri pentru Florin Cîțu, cel care s-ar putea trezi chemat în PNL să dea raportul.

În trecut, Ludovic Orban i-a transmis lui Florin Cîțu că nu are nicio problemă dacă dorește să candideze la Congresul PNL, însă dacă va pierde, atunci va fi mazilit din funcția de premier. Practic, într-un astfel de moment s-ar putea proceda la evaluarea premierului, iar Ludovic Orban, cu o legitimitate dată de Congres, ar putea cere schimbarea acestuia.

De asemenea, miniștrii vor fi sub o presiune uriașă. Dacă, spre exemplu, un ministru va juca în echipa lui Florin Cîțu, atunci poate fi executat la partid pentru a-și pierde puterea, înaintea Congresului.

Practic, din pacea nou câștigată în coaliția de guvernare, Ludovic Orban își va maximiza șansele la Congres și odată cu asta va controla Guvernul cu o mână de fier, având ”sperietoarea” în tolbă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.