Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția a arestat un suspect pentru uciderea lui Tupac: Rapperul a fost împușcat în 1996

Tupac Shakur

Tupac a fost ucis într-o împușcătură din mașină în apropiere de Las Vegas pe 7 septembrie 1996.

Un suspect a fost în sfârșit arestat pentru uciderea rapperului Tupac Shakur în 1996, potrivit unui raport, conform The Independent.

Surse au declarat vineri pentru The Associated Press că un bărbat a fost arestat preventiv sub suspiciunea de împușcare mortală din mașină, care a rămas nerezolvată timp de aproape trei decenii.

Arestarea are loc la doar două luni după ce casa din Nevada a lui Duane Keith Davis - membru al bandei Southside Compton Crips, cunoscută sub numele de Keefe D, Keefy D sau Keffe D - a fost percheziționată de poliția din Las Vegas, iar o serie de probe au fost confiscate în legătură cu acest caz nerezolvat.

Keffe D, care este unchiul regretatului suspect principal în acest caz, Orlando Anderson, a afirmat în mai multe rânduri că a fost martor la uciderea rapperului.

În timpul raidului nocturn din 17 iulie, cinci computere, tablete și un iPhone au fost luate din locuința sa - poliția din Las Vegas confirmând că acestea fac parte din ancheta privind omuciderea lui Tupac.

Mandatul, care a fost obținut de CNN, precizează că anchetatorii au căutat "obiecte care tind să arate dovezi ale motivului și/sau identitatea făptașului, cum ar fi fotografii sau filme nedevelopate, polițe de asigurare și scrisori, adrese și înregistrări telefonice, agende și alte documente...".

O declarație sub jurământ depusă pentru a obține mandatul preciza că poliția căuta "note, scrieri, registre și alte documente scrise de mână sau dactilografiate privind emisiuni de televiziune, documentare, episoade de pe YouTube, manuscrise de cărți și filme referitoare la uciderea lui Tupac Shakur".

Pe lângă aparatura electronică, anchetatorii au plecat de la casa Henderson cu USB și hard disk-uri, fotografii, "presupusă marijuana", un exemplar al revistei Vibe în care apărea Tupac și un exemplar al cărții Compton Street Legends scrisă de Keffe D împreună cu Yusuf Jah.

Nu este clar ce ar fi putut duce la această evoluție majoră în acest caz la aproape trei decenii de la uciderea lui Tupac.

Tupac a fost ucis într-o împușcătură din mașină în timp ce se afla într-o mașină la o intersecție de lângă Las Vegas Strip pe 7 septembrie 1996.

Mai devreme în acea seară, Tupac se dusese să vadă un meci de box al lui Mike Tyson la MGM Grand Hotel and Casino de pe Strip cu Suge Knight, șeful casei sale de discuri Death Row Records.

În holul hotelului, Tupac l-a atacat pe rivalul său din gașcă Orlando "Baby Lane" Anderson, într-o bătaie care a fost filmată pe imaginile de supraveghere.

La ieșirea de la MGM Grand, Tupac și Knight au condus de-a lungul benzii în BMW-ul lor și au oprit la culoarea roșie a semaforului la o intersecție.

Un Cadillac alb s-a oprit lângă ei și a deschis focul

Tupac a fost împușcat de patru ori, unul dintre gloanțe străpungându-i plămânul. A murit șase zile mai târziu la spital.

În ciuda mai multor martori aflați la locul împușcăturii, până acum nu a fost făcută nicio arestare.

Anderson a fost mult timp principalul suspect - fiind suspectat că l-a împușcat pe Tupac din răzbunare pentru atacul din hotel.

Cu toate acestea, Anderson a negat orice implicare în această crimă și a fost ucis, de asemenea, doi ani mai târziu, în 1998, într-un schimb de focuri de armă legat de o bandă.

Keffe D, un fost membru al bandei Southside Compton Crips, în vârstă de 60 de ani, a afirmat anterior că a fost prezent la uciderea lui Tupac și că știe cine a apăsat pe trăgaci.

Atât în documentarul Netflix din 2018 "Unsolved: The Tupac and Biggie Murders", cât și în cartea sa Compton Street Legend, pe care a publicat-o în 2019, Keffe D a susținut că nepotul său Orlando Anderson l-a împușcat mortal pe Tupac - și că se afla în mașină cu acesta când a deschis focul.

"Tupac a făcut o mișcare neregulată și a început să se întindă sub scaunul său", scrie el în carte.

"A fost prima și singura dată în viața mea când am putut să mă raportez la porunca poliției: 'Ține mâinile la vedere'. În schimb, Pac a scos o curea și atunci au început focurile de artificii.

"Unul dintre băieții mei de pe bancheta din spate a apucat Glock-ul și a început să dea buzna înapoi."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.