Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția a dat peste 1.100 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

axanews.ro
amenzi amenda politia

Angajaţii MAI şi ai altor structuri abilitate au aplicat, în ultimele 24 de ore, 1.149 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 288.290 de lei, operatorilor economici şi persoanelor care nu au respectat măsurile de protecţie sanitară, în contextul pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

Citește și: PREMIERĂ pentru România: a fost realizată prima transfuzie de plasmă hiperimună

"Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat 2.635 de operatori economici şi 21.244 de persoane", informează un comunicat al MAI transmis joi AGERPRES.

Din totalul sancţiunilor, 854 au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală - în valoare de 120.400 lei, iar 59 au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis, precum şi pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, cluburi, săli de sport etc.) - în valoare de 79.450 lei.

De asemenea, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost aplicate şi 236 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 87.440 de lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

"La activităţi au participat 5.118 poliţişti, 2.016 jandarmi, 606 poliţişti de frontieră, 92 cadre ISU, 1.640 poliţişti locali, 26 de reprezentanţi ANSVSA, zece inspectori ANPC, 25 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 27 de angajaţi ai Ministerului Muncii, un reprezentant din cadrul Ministerului Transporturilor şi patru reprezentanţi ai autorităţilor publice locale", arată sursa citată.

La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaţionalizată începând cu data de 14 iulie, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în data de 19 august au fost primite 29 de apeluri telefonice.

Sesizările au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a altor 13 judeţe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării sociale.

Patru dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.