Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia a destructurat o reţea de traficanţi de etnobotanice care acţiona în Buzău şi în Galaţi

enational.ro
DIICOT

Poliţiştii din Buzău au destructurat o reţea de traficanţi de etnobotanice care acţionau în Buzău şi Galaţi, cinci persoane fiind arestate preventiv în această după-amiază, o a şasea persoană, o tânără, fiind plasată în arest la domiciliu, alte 4 persoane fiind sub control judiciar, iar alte şase fiind cercetate în stare de libertate. Gruparea numără 16 persoane, 12 dintre acestea fiind din Buzău şi 4 din Galaţi.

Descinderile poliţiştilor vin după ce la Buzău în urmă cu două săptămâni un tânăr a murit iar în ultima săptămână 7 tineri şi adolescenţi au ajuns la UPU după ce au consumat stupefiante sau etnobotanice. Poliţişti din Buzău, Ploieşti şi Galaţi au făcut 15 percheziţii în judeţele Buzău şi Galaţi pentru destructurarea reţelei formate din 12 persoane, bănuite de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. 12 descinderi au fost pe raza judeţului Buzău şi 3 pe raza judeţului Galaţi, la persoane bănuite de trafic de produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat 2 cântare electronice, 4 grindere de mărunţit, mai multe plicuri cu materie vegetală şi 60 de g. de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, telefoane mobile şi peste 12.000 de lei. Totodată, 4 persoane au fost prinse în flagrant delict, pe raza municipiului Galaţi, în timp ce ar fi oferit spre vânzare un plic conţinând 60 de g. de substanţă susceptibilă a avea efect psihoactiv, contra sumei de 12.000 de lei. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – februarie 2018, liderul grupării infracţionale, un bărbat, din Buzău, în vârstă de 32 de ani, ar fi achiziţionat substanţele interzise de la persoane din municipiul Galaţi, iniţial în interes personal, pentru consum propriu.

Ulterior, produsele ar fi fost porţionate de acesta şi, cu sprijinul altor 3 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, substanţele cu efect psihoactiv ar fi fost comercializate în municipiul Buzău.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, fiind cercetate pentru constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, precum şi pentru efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. La Buzău, un tânăr de 18 ani a murit în urmă cu două săptămîni după ce a consumat etnobotanice iar în ultima săptămână 7 tineri, unii de 15-16 ani, au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău în urma consumului de etnobotanice ori droguri de risc.

Ultimul caz a fost vineri când la UPU a Spitalului Judeţean Buzău a ajuns un tânăr de 26 de ani, aflat în stare gravă, după ce ar fi consumat după cum el a spus medicilor heroină procurată de la un dealer, în spatele unor blocuri din Buzău, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.