Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia anunţă că nu există vreo legătură între jocurile online şi violenţele investigate

Someseanul.ro
balena albastra joc

Practicarea unor jocuri online periculoase (precum Balena Albastră) nu este un fenomen în România, iar în puținele cazuri investigate, nu există o legătura directă între violențele comise de copii și joaca pe internet.

Aceasta este concluzia pe care o anunță Poliția Română, după ce a primit 54 de sesizări, majoritatea de la profesori, în urma unei campanii de informare începute acum o lună. Până acum, anchetatorii Poliției au selectat pentru, a le cerceta, 12 cazuri reclamate, iar dintre acestea doar 8 s-au transformat în dosare penale. Nu există însă, deocamdată, suspecți.

Cert este că victimele, adolescenți, și-au scrijelit pe mâini fie o mică balenă, fie un pește, ambele în combinație cu cifre. O fată și-a smuls sprâncenele. Unii copii au acționat la recomandarea anturajului, alții după ce au executat ordinele mentorului din joc, o enigmă deocamdată, conform europafm.ro. Purtătorul de cuvânt al Poliției, inspectorul principal Georgian Drăgan spune însă că jucatul unor jocuri care incită la violențe nu e un fenomen, iar în cazurile cercetate legăturile directe de cauzalitate nu sunt certe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.