Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia britanică a împuşcat mortal pe Podul Londrei un bărbat care avea ataşat de corp un dispozitiv exploziv fals şi care înjunghiase mai multe persoane

Youtube.com
Marea Britanie, poliţie

Poliţia britanică a împuşcat mortal vineri pe Podul Londrei un bărbat care avea ataşat de corp un dispozitiv exploziv fals şi care înjunghiase mai multe persoane, într-un incident calificat de poliţie ca terorist, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Poliţia a precizat că a fost alertată cu puţin înaintea orei locale 14.00 în legătură cu un incident de înjunghiere în apropiere de Podul Londrei, scena unui atac islamist cu numeroase victime în 2017.

Citește și: Klaus Iohannis a decorat-o astăzi- Cine este cea care are contracte în derulare cu ministerul și Cumpănașu .

'Un suspect de sex masculin a fost împuşcat de poliţişti specialişti înarmaţi din cadrul poliţiei londoneze şi pot confirma că suspectul a decedat la faţa locului', a declarat şeful diviziei antiteroriste, Neil Basu.

'Un număr de alte persoane au fost rănite în acest incident', a afirmat Basu într-o declaraţie de presă. 'Credem că un dispozitiv care a fost ataşat de corpul suspectului era un dispozitiv exploziv fals', a indicat el.

Neil Basu a adăugat că 'ample cordoane de poliţie sunt instituite pentru a ne asigura că nu mai rămâne niciun pericol pentru populaţie'.

El a mai spus că se îndreaptă spre biroul din Downing Street 10 al premierului Boris Johnson pentru o informare completă a acestuia cu privire la incident.

Anterior, Johnson a transmis că este 'ţinut la curent cu privire la incidentul de pe Podul Londrei' şi că mulţumeşte 'poliţiei şi tuturor serviciilor de urgenţă pentru reacţia lor imediată'.

O filmare postată pe Twitter arată un grup de vreo şase bărbaţi luptându-se cu cineva trântit pe trotuarul dintr-un capăt al podului. Unul din bărbaţi se îndepărtează de locul respectiv ţinând în mână un cuţit. În timp ce îşi întoarce privirea, un poliţist înarmat trage o altă persoană de deasupra bărbatului căzut. La scurt timp după aceea se aud două focuri de armă, iar bărbatul aflat pe jos încetează să mai mişte.

Serviciul de ambulanţă a declarat un 'incident major' în zonă, iar gara London Bridge a fost închisă.

Persoanele aflate în clădirile din apropiere au fost evacuate spre partea de nord a Tamisei de către serviciile de securitate.

Citește și: Propunere-șoc din PNL: fiecare cetățean să depună o declarație de avere (secretar de stat la Justiție)

Potrivit primarului Londrei, Sadiq Khan, 's-a confirmat că un număr de persoane au fost rănite în atac, unele grav'. 'Vom rămâne uniţi şi determinaţi în faţa terorismului. Cei care încearcă să ne atace şi să ne divizeze nu vor reuşi niciodată', a declarat el pentru presă, chemându-i pe londonezi la 'vigilenţă'.

De peste Ocean, Casa Albă, prin vocea purtătorului de cuvânt Judd Deere, a condamnat atacul şi a promis 'sprijin deplin aliatului nostru, Regatul Unit'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.