Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia britanică, avertisment pentru creştini după atacul comis într-o biserică din Franţa

Poliţia britanică a emis un avertisment pentru comunităţile de creştini după atacul de marţi, 26 iulie, dintr-o biserică catolică din Franţa. Un preot de 86 de ani a murit după ce doi atacatori simpatizanţi ISIS i-au tăiat gâtul.

Vezi și: Diaspora NU (prea) votează la parlamentare. ADEVĂRUL despre cum se votează în afara țării

Nu există informaţii concrete cu privire la posibile atacuri similare în Marea Britanie, iar conducerea Poliţiei afirmă că nu există motive de teamă pentru comunităţile de credincioşi, însă a fost emis totuşi un avertisment, informează Sky News.

"Nu există informaţii specifice cu privire la atacuri împotriva comunităţii de creştini din Marea Britanie. Totuşi, aşa cum am văzut, Statul Islamic şi alte grupări teroriste au tranformat în ţinte comunităţile de creştini, de evrei şi alte grupuri de credincioşi din Occident. După recentele evenimente din Franţa, reiterăm avertismentul nostru de securitate pentru lăcaşele de cult creştine. Cu această ocazie, le reamintim să-şi revizuiască măsurile de securitate, ca un mijloc de precauţie", a declarat Neil Basu, unul dintre liderii poliţiei.

După atacul de la biserica din Franţa, mai mulţi lideri religioşi din Marea Britanie, inclusiv ai comunităţii musulmane, au transmis mesaje de solidaritate. Unul dintre mesaje a fost transmis de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. "Răul îi atacă pe cei slabi, reneagă adevărul şi dragostea, este învins prin Isus Cristos. Rugaţi-vă pentru Franţa, pentru victime, pentru comunităţile lor", a transmis liderul Bisericii Anglicane.

Vezi şi: OFICIAL - Atacatorii care au omorât un preot în Franţa, adepţi ai Statului Islamic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.