Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia bulgară a recuperat 13 milioane de euro falşi aruncaţi pe fundul unui lac de acumulare

Bulgaria-flag-600x409

Scafandri bulgari au găsit marţi 13 milioane de euro în bancnote de 500 de euro false pe fundul unui lac de acumulare din sudul Bulgariei, relatează agenţiile BTA şi AFP. 'Este una dintre cele mai mari capturi de euro falşi în Bulgaria', a declarat procurorul general Sotir Tsatsarov. O parte dintre bancnote nu erau finalizate şi nici decupate, însă celelalte sunt 'de foarte bună calitate', a adăugat oficialul bulgar.

Banca Centrală Europeană a decis recent să sisteze tipărirea bancnotelor de 500 de euro, întrucât acestea sunt folosite adesea în operaţiunile de spălare de bani. Bancnotele deja emise rămân însă în circulaţie. Un falsificator de bani arestat, împreună cu alţi doi, în ultimele zile în regiunea Plovdiv a indicat poliţiei că bancnotele contrafăcute au fost aruncate în lacul barajului Mechka. Poliţia a descins şi în locaţia unde au fost imprimaţi banii, acolo fiind găsite de asemenea arme şi muniţii, precum şi 3,2 kilograme de marijuana.

Cu ajutorul Oficiului de Poliţie al Uniunii Europene (Europol), autorităţile bulgare au descoperit anul acesta trei imprimerii de bancnote false în nordul ţării, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.