Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția `calcă` peste traficanți de aur - 11 persoane luate pe sus și audiate - Acuzații de contrabandă și delapidare în dosar

bijuterii aur bijuterii argint bijuterii 1

Poliţiştii prahoveni au ridicat şi dus la audieri, sâmbătă, pe bază de mandat, 11 persoane într-un dosar care vizează infracţiuni de delapidare, complicitate la delapidare, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, contrabandă si contrabandă asimilată. Audierile au loc într-un dosar care vizează tranzacţii nedeclarate cu bijuterii din aur, iar ancheta a pornit de la o captură de bijuterii nedeclarate la vamă, au declarat pentru News.ro surse judiciare, potrivit news.ro.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie-iulie 2023, persoanele bănuite ar fi introdus în ţară bijuterii din metale preţioase, fără a le declara organelor vamale, de regulă de provenienţă din Turcia, iar ulterior le-ar fi comercializat către diferite persoane fizice sau juridice. Prejudiciul sesizat în cazul infracţiunii de delapidare este de aproximativ 750.000 de lei, iar cel cauzat prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă urmează a fi stabilit”, informează Poliţia judeţeană Prahova.

Sâmbătă, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut 13 percheziţii la domiciliile şi la sediul unui operator economic, din judeţul Prahova în acest dosar.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că firma vizată este o casă de amanet, iar dosarul a pornit după ce persoane care au legătură cu acestea au fost depistate în vamă, încercând să introducă în ţară cantităţi mari de bijuterii fără a le declara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.