Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Capitalei răspunde acuzațiilor comisarului-șef de la Centrul Vechi: 'Nu i s-a solicitat, în nicio circumstanţă, să nu întreprindă demersurile legale'

Politia Română
politia

Poliția Capitalei revine cu precizări după scandalul declanșat de comisarul șef de poliție Cristian Ghica, care își acuză superiorii că vor să-l înlăture din funcție, făcând jocul unor patroni din punctul 0 al Bucureștiului.

Cu privire la articolele apărute în media, în legătură cu detașarea șefului Serviciului Poliției Centrului Vechi, facem următoarele precizări :

Structura de poliție ce are în responsabilitate zona Centrului Vechi face obiectul unor verificări cu privire la managementul unei situații înregistrate în cursul săptămânii trecute, cunoscută opiniei publice prin imaginile difuzate în media.

Verificările au fost declanșate având în vedere că nu s-a intervenit preventiv, ci reactiv (opinia publică a fost informată cu privire la acest eveniment în data de 16.10.2020, printr-un comunicat de presă)

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac dur la Marcel Ciolacu: ‘I-a ras pe toți!’

Pe parcursul acestei activități, de verificare, s-a luat măsura detașării polițistului, în funcția de adjunct al șefului Secției 7 Poliție, pe linia specialității acestuia, investigații criminale.

A fost ales postul de adjunct al Secţiei 7 Poliţie, pentru că era vacant, iar Poliţia Sectorului 2 solicitase sprijin pentru identificarea unui poliţist cu experinţă în investigaţii criminale, pentru completarea zonei de management.

Aşa cum am transmis deja în spaţiul public, poliţistul a fost detaşat pe termen limitat, pe perioada verificărilor.

Nu i s-a solicitat, în nicio circumstanţă, să nu întreprindă demersurile legale în situaţia în care sunt constatate fapte de natură penală sau contravenţională.

Declaraţiile publice, materializate în articole de presă, au fost înaintate structurilor abilitate să efectueze cercetări, având în vedere că au fost aduse în discuţie acte de corupţie şi vom sprijini cu celeritate orice solicitare de documente sau sprijin.

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

S-au dispus verificări, prin structura centrală de control, cu privire la afirmaţiile formulate în spaţiul public.

În toate sedinţele de comandă, indiferent de sistemul în care sunt susţinute, s-a solicitat tuturor şefilor implicare, iar în situaţia în care sunt observate, constatate nereguli, abateri sau orice încercare de imixtiune în activitate, să fie anunţate organele abilitate", se precizează în comunicatul Poliției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.