Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția de frontieră anunță care este metoda preferată de migranți pentru a intra și ieși din România - A crescut numărul celor ascunși în mijloace de transport

www.ct100.ro
politia de frontiera

Politia de Frontiera anunta ca numarul migrantilor care au trecut granita tarii a scazut in 2018, insa tot mai multi dintre cei care vor sa treaca ilegal frontiera se ascund in diverite mijloace de transport.

În 2018 au fost constatate 17.883 fapte ilegale din care 7.524 infracţiuni şi 10.359 contravenţii. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa sau trecerea ilegală a frontierei (1.580 fapte), urmate de infracţiunile de fals si uz de fals (1.217) şi de natură economico-financiară, inclusiv contrabanda cu bunuri (1.199 fapte). Anul trecut, la frontiera cu Republica Moldova au fost depistate cele mai multe fapte de natură penală, numărul acestora reprezentând 25,5% din numărul de infracţiuni constatate la frontiera României. De asemenea, la aceeaşi frontieră au fost aplicate cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 33% din numărul total. Totodată, în ceea ce priveşte numărul de infracţiuni constatate, la frontiera cu Serbia s-a înregistrat cea mai mare scădere cu 58,5%, faţă de perioada similară 2017, ca urmare a reducerii considerabile a fluxului de migranţi, potrivit Mediafax.

Citeste si Tudorel Toader îi răspunde lui Florin Iordache - Dacă sunt critici și din PSD, nu au decât să inițieze proceduri de modificare.Dai bine să te duci la TV

Polițiștii de frontieră nu au permis, în 2018, intrarea în țară pentru peste 7.300 de cetăţeni străini, înregistrându-se o creştere de 35,5% faţă de anul anterior. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost că aceștia fie nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, fie nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil.

Pe linia migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au prins aproape 3.000 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, dintre care 1.649 pe sensul de intrare în ţară şi 1.337 pe sensul de ieşire. Cei mai mulți dintre ei acționau ilegal la frontieră, organizaţi în grupuri de migranţi, cu sprijinul unor traficanţi. Astfel, au fost prinse 425 grupuri de migranţi şi 170 de facilitatori, cetăţeni români şi străini, care îi ajutau pe migranți să treacă ilegal frontiera. 1.620 au fost prinși acționând ilegal la frontiera verde, 1.078 dintre migranții depistați au încercat să treacă ilegal frontiera ascunși în mijloace de transport, iar celelalte 288 de persoane au fost prinse încercând să treacă ilegal folosindu-se de alte metode, precum documente de călătorie și vize false, substituire de persoană sau evitarea controlului de frontieră etc. Peste 800 persoane au solicitat acordarea statutului de azilant la structurile poliţiei de frontieră, fiind predate reprezentanților Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cei mai mulţi cetăţeni dintre cei care au încercat săî treacă ilegal frontieră provin din Irak, Iran, Siria, Turcia, Afganistan, Albania Pakistan,Vietnam şi Palestina.

Comparativ cu anul 2017, se constată o scădere a fluxului de migranţi la frontieră, numărul persoanelor depistate la frontiera verde fiind în scădere cu 52,9% ; o creștere a numărului de migranți depistaţi ascunși în mijloace de transport, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.