Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Australia spune că incidentul de la Melbourne nu a fost atac terorist

www.theguardian.com
poliție Australia

Poliţia australiană a anunţat că incidentul de joi în care un bărbat a intrat cu un vehicul în trecători la Melbourne, rănind 19 persoane, nu este tratat drept un atac cu conotaţie teroristă, potrivit concluziilor preliminare, transmit agenţiile Reuters şi Kyodo. Poliţia a declarat că l-a arestat pe şoferul în vârstă de 32 de ani, un australian de origine afgană cu un trecut marcat de violenţe, consum de droguri şi probleme de sănătate mintală, conform Agerpres.

''În acest moment, nu avem vreo dovadă sau vreo informaţie care să indice o legătură cu terorismul'', a afirmat comisarul-şef al poliţiei din statul australian Victoria, Shane Patton.

Patru dintre persoanele rănite se află în stare critică, printre care un băiat de vârstă preşcolară. Poliţiştii au arestat şi un bărbat în vârstă de 24 de ani care filma incidentul şi avea o geantă cu cuţite. Patton a precizat că este 'destul de probabil' ca acest individ să nu fi fost implicat în atac.

Incidentul s-a produs pe strada Flinders din cartierul financiar din centrul oraşului Melbourne. Autorităţile locale au instalat în zonă stâlpi de beton pentru a stopa atacurile cu vehicule, de tipul celor comise în Europa şi SUA în ultimii doi ani. ''Ne gândim la victime şi ne rugăm pentru ele, ca şi la lucrătorii din serviciile medicale de urgenţă care le tratează'', a scris premierul australian Malcolm Turnbull pe Twitter.

Începând din 2015, nivelul de alertă antiteroristă este 'ridicat', existând probabilitatea comiterii unor atacuri de către australieni care s-au radicalizat în Irak şi Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.