Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Bacău a confiscat o tonă de articole pirotehnice

petarde artificii

Poliţiştii din Bacău au confiscat 1.000 de kilograme de articole pirotehnice periculoase, din categoria P1, F2 şi F3, care erau transportate cu o autoutilitară pe DN 15, în localitatea Gârleni. În vehicul erau baterii de artificii și emițătoare de sunet, fără documente legale de provenienţă, informează Mediafax.

Poliţiştii rutieri din Bacău au depistat, joi, un bărbat, de 29 de ani, care conducea o autoutilitară, pe DN 15, în localitatea Gârleni.

Poliţiştii au descoperit, în vehicul, aproximativ 1.000 de kilograme de articole pirotehnice din categoria P1, F2 şi F3 (baterii de artificii şi emiţătoare de sunet), pentru care nu au fost prezentate documente legale de provenienţă şi transport.

Articolele pirotehnice, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, au fost ridicate și urmează să fie făcute în continuare cercetări, fiind întocmit dosar penal, pentru infracțiunea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Potrivit Poliției Române, persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

„Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situaţii: între orele 24.00 şi 6.00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale; la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri; la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze; la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie; în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre; pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane; la o distanţă mai mică de 500 de metri de păduri”, arată IGPR.

Citește și: Cuvintele Patriarhului Daniel despre căderea regimului s-au adeverit! Ludovic Orban a pierdut puterea: 'Dumnezeu nu se lasă batjocorit!'

Conform legislației, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 şi F4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean sau, după caz, al municipiului Bucureşti şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie, respectiv al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pe a cărui rază se execută jocurile respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.