Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Belarus a arestat peste 300 de protestatari

mediafax.ro
proteste Belarus

Peste 300 de protestatari au rămas în arest preventiv în aşteptarea procesului în urma unor mitinguri neautorizate în masă duminică în Belarus, au anunţat luni autorităţile, citate de DPA, potrivit AGERPRES.

Proteste în masă au loc în Belarus în fiecare weekend de aproape cinci luni, în timp ce opoziţia politică rămâne determinată în eforturile de demitere a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

"Ieri, în total în toată ţara 313 persoane au fost arestate preventiv pentru încălcarea legislaţiei cu privire la evenimentele în masă", a declarat Ministerul de Interne de la Minsk într-un comunicat.

Citește și: Cascada Niagara, luminată în culorile drapelului românesc pe 1 decembrie

Organizaţia pentru drepturile omului din Belarus Viasna, care monitorizează mişcarea de protest, a anunţat că cel puţin 416 persoane au fost arestate, potrivit unui raport pe website-ul său.

Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, conduce această fostă republică sovietică din Europa de Est, situată între Rusia şi Polonia membră a UE, de peste un sfert de secol, tolerând puţin disidenţa.

Opoziţia politică acuză guvernul lui Lukaşenko că a fabricat rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale de la 9 august pentru ca el să îşi menţină puterea.

Uniunea Europeană a denunţat alegerile ca fiind "nici libere, nici corecte" şi a refuzat să-l recunoască pe Lukaşenko ca actual preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.