Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Belarus anunță 633 de arestări la Minsk, la manifestaţia uriaşă din weekend

Instagram
Belarus Minsk

Poliţia belarusă a anunţat luni că a operat 633 de arestări la manifestaţia uriaşă a opoziţiei de duminică împotriva realegerii, la începutul lui august, a preşedintelui Aleksandr Lukaşeno, relatează AFP.

”În total 633 de persoane au fost reţinute ieri (duminică) din cauză că au încălcat legea privind manifestările în masă”, a anunţat Ministerul belarus de Interne într-un comunicat, potrivit news.ro.

Citește și: Gabriela Firea explică explozia numărului de cazuri de COVID-19 în Bucureşti: 'Sunt foarte mulţi din alte judeţe ale ţării'

Potrivit ministerului 363 dintre persoanele reţinute se aflau în detenţie provizorie luni, în aşteptarea examinării dosarelor lor de către tribunale.

Este vorba despre cel mai mare numnăr de arestări la o manifestaţie a opoziţiei de la primele proteste care au avut loc în urma alegerilor prezidenţiale de la 9 august, reprimate de către forţele de ordine.

Peste 100.000 de oameni au defilat duminică în centrul Minskului, la apelul opoziţiei - al patrulea weekend la rând al unei mobilizări uriaşe -, în pofida unei desfăşurări impresionante a forţelor de ordine şi armatei în capitală.

Imagini au surprins bărbaţi purtând cagule, în civil şi înarmaţi cu bâte, care circulau în centru şi urmăreau manifestanţi.

Citește și: Liviu Pleșoianu promovează teoria conspirației: mișcarea globală de TREZIRE a umanității! Se apropie o catastrofă

Alte acţiuni de protest au avut loc în numeroase oraşe din ţară, la Grodno şi Brest, în vest.

Aleksandr Lukaşenko, în vârtsă de 66 de ani, dintre care pe ultimii 26 i-a petrecut la putere, continuă să excludă orice dialog şi caută susţinerea Moscovei.

Autorităţile, în loc să dea înapoi şi-au multiplicat săptămâna trecută arestările, în urma unei mobilizări a studenţilor.

Reprimarea a fost deosebit de brutală în primele zile de proteste de după alegerile de la 9 august. Cel puţin trei persoane au fost ucise, zeci rănite, iar peste 7.000 de oameni au fost reţinuţi la primele manifestaţii.

Numeroase cazuri de tortură şi de rele tratamente au fost documentate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.