Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Kosovo a confiscat 300 de mașini de cripto miniere pe fondul penuriei de electricitate

latimes.com
bitcoin farm minat criptomonede

Ministrul Economiei din Kosovo a postat pe Twitter că confiscarea mașinilor de cripto minat va economisi „zeci de mii de euro pe lună”, oferind „energie pentru sute de familii kosovare”.

Poliția din Kosovo și-a intensificat eforturile de a lupta împotriva criptominerilor din țară, confiscând peste 300 de mașini de minerit numai pe 8 ianuarie, conform cointelegraph.com

Un anunț emis de poliția din Kosovo pe 8 ianuarie a dezvăluit că a confiscat 272 de mașini de exploatare Bitcoin „Antminer” în municipiul Leposavic și alte 39 de mașini de exploatare în apropiere de Priștina.

Între timp, poliția a oprit și un șofer care transporta 6 mașini de cripto mining cu 42 de plăci grafice (GPU) lângă Druar, în Vushtrri. De atunci, șoferul a fost audiat și eliberat.

Ministrul Economiei Artane Rizvanolli și-a postat pe Twitter sprijinul pentru poliția kosovară, scriind: „Se economisesc zeci de mii de euro pe lună din banii contribuabililor = energie pentru sute de familii kosovare în timpul crizei”.

Presiunea energetică a Kosovo

În decembrie, Kosovo a declarat stare de urgență pentru 60 de zile, pe fondul unei crize energetice și al penuriei de electricitate. De atunci, ministrul Economiei a introdus o interdicție generală a exploatării criptomonede pe 5 ianuarie. Kosovo importă în prezent peste 40% din energia sa.

După cum a raportat anterior de Cointelegraph , mineritul Bitcoin folosește 101 TWh pe an sau mai multă energie decât întreaga țară a Filipinelor. În ciuda acestui fapt, minerii se îndreaptă din ce în ce mai mult către surse de energie regenerabilă , în special în Statele Unite, care a devenit noul hub pentru operațiunile miniere.

Potrivit platformei de știri din Țările de Jos The Paypers, cripto miningul este în creștere în Kosovo de ceva timp. Până de curând, electricitatea a fost gratuită pentru cei care locuiesc în municipalitățile nordice cu majoritate sârbă de la sfârșitul războiului din Kosovo din 1999.

La sfârșitul lunii noiembrie 2021, operatorul de sistem de rețea de energie electrică KOSTT a anunțat că nu va mai furniza energie gratuită celor patru municipalități din nordul țării: Mitrovica Nord, Zvecan, Zubin Potok și Leposavic.

Țara balcanică a făcut parte din Serbia până în 2008, când și-a declarat independența și de atunci a menținut aceste subvenții. În ultimele luni, mai multe alte națiuni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la întreruperile de curent legate de minerit , inclusiv Iran și Kazahstan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.