Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Portugalia dejoacă un atac vizând o universitate din Lisabona: Principalul suspect, un tânăr de 18 ani, a fost plasat în arest provizoriu

news.ro
politie portugalia

Un atac dejucat vizând Facultatea de Ştiinţe din Lisabona, în care principalul suspect, un student al acestei universtăţi, a fost plasat vineri în arest provizoriu, continua să ridice întrebări în Portugalia, relatează AFP.

Tânărul în vârstă de 18 ani, arestat joi, suspectat de ”comiterea unei infracţiuni teroriste”, a fost plasat vineri în arest provizoiu, în urma unui interogatoriu în faţa unui judecător.

”Clientul meu va face apel împotriva acestei hotărâri”, a anunţat avocatul suspectului, Jorge Pracana, la ieşirea de la tribunal.

”Este într-adevăr vorba despre terorism? Nu ştiu”, a declarat avocatul.

Motivaţiile acestui student, prezentat drept discret şi fără cazier judiciar, care părea să planifice un atac, în mod izolat, de mai multe săptămâni, sunt necunoscute pentru moment, scrie presa locală.

În timpul unei percheziţii, Poliţia Judiciară a confiscat mai multe arme şi un ”plan scris cu detalii de acţiune criminală”, au anunţat anchetatorii, potrivit News.ro.

Cotidianul Publico scrie că poliţia portugheză a fost alertată de către autorităţi străine, care au descoperit probe ale pregătirii acestui atac.

”Siguranţa studenţilor şi angajaţilor nu a fost nicoodată pusă în discuţie”, a dat asigurări într-o conferinţă de presă directorul Facultăţii de Ştiinţe din Lisabona, Luis Carriço.

”Studenţilor noştri vreau să le transmit un mesaj de linişte”, a adăgat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.