Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Republica Moldova nu mai vrea trotinetele electrice să circule pe trotuar

Playtech
Lime Trotinete

Trotinetele și bicicletele electrice, bicicletele vor putea circula doar pe pistele special amenajate (benzile, pistele pentru bicicliști), iar în cazurile în care acestea nu există, circulația lor va fi permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă autovehiculelor este de 50 km/h.

Pe carosabilul drumului deplasarea pe trotineta electrică va fi permisă doar persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, transmite bizlaw.md.

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat și prezentat pentru consultări publice proiectul de hotărâre pentru modificarea Regulamentului circulației rutiere.

Potrivit proiectului, trotinetă electrică este considerat vehiculul individual cu o roată, două sau trei roți cu ghidon (sau fără), neprevăzut cu loc șezând pentru conducător, echipat cu un motor electric puterea nominală continuă a căruia nu depășește 500W.

Proiectul mai prevede că, conducătorii de biciclete, trotinete, biciclete și trotinete electrice, ciclomotoare, motocultoare cu remorcă, vehicule cu tracțiune animală și călăreții trebuie să circule pe drumul public numai într-un singur rând, menținând în timpul deplasării, în raport cu marginea din dreapta a carosabilului, un interval nu mai mare de 1 m.

Aceștia trebuie să fie îmbrăcați pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă în vesta de protecție reflectorizantă sau îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.

Atunci când este amenajată banda rezervată bicicliștilor, delimitată de partea carosabilă prin marcaj rutier și semnalizată cu indicator, conducătorii de biciclete, trotinete, biciclete și trotinete electrice, precum și ciclomotoare vor circula doar pe această bandă.

Deplasarea pe banda rezervată bicicliștilor sau pe pista pentru bicicliști trebuie să se efectueze doar pe partea dreaptă a acestora, în sensul de mers.

Conducătorilor de biciclete, trotinete, biciclete și trotinete electrice, și ciclomotoare li se interzice să circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.