Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Shanghai a arestat două persoane care protestau împotriva restricțiilor anti-COVID

huffingtonpost.co.za
catuse

Poliţia a arestat două persoane luni la Shanghai, unde manifestanţii s-au adunat în weekend pentru a protesta împotriva restricţiilor sanitare legate de COVID-19 şi a cere mai multe libertăţi în China, a constatat un jurnalist AFP.

Întrebat despre motivul arestării, un poliţist a declarat pentru France Presse că una dintre cele două persoane "nu a respectat ordinele noastre", adăugând că agenţia trebuie să se adreseze autorităţilor locale de poliţie pentru mai multe detalii.

Agenţii au îndepărtat şi alte persoane prezente acolo şi le-au ordonat să şteargă imaginile înregistrate cu telefoanele mobile, potrivit unui jurnalist AFP.

Manifestanţii s-au adunat duminică în acest cartier din Shanghai pentru a protesta împotriva politicii stricte zero COVID-19 aplicate în China de aproape trei ani, dar şi pentru a cere mai multe libertăţi politice, potrivit Agerpres.

Ciocniri au izbucnit cu forţele de ordine şi multe persoane au fost arestate, a constatat AFP.

Poliţia din Shanghai, întrebată de mai multe ori, încă nu a răspuns luni în legătură cu numărul de detenţii din weekend.

Duminică, o mulţime de manifestanţi, răspunzând apelurilor de pe reţelele sociale, şi-au exprimat furia, în special la Beijing, Shanghai şi Wuhan, o mobilizare de o amploare fără precedent de la revoltele prodemocraţie din 1989.

Printre altele, Reuters adaugă că BBC a informat, duminică, că poliţia chineză l-a agresat şi reţinut pe unul din jurnaliştii canalului britanic care acoperea un protest la Shanghai şi l-a eliberat după câteva ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.