Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Sri Lanka a reținut mai mulți activişti-cheie şi intenţionează să aresteze noi sute de protestatari antiguvernamentali

Skynews
sri lanka

Poliţia din Sri Lanka a reţinut cel puţin 12 activişti şi intenţionează să aresteze noi sute de protestatari antiguvernamentali pe care îi acuză de implicare în acte de vandalism care au prejudiciat statul şi proprietatea privată, relatează DPA.

Un ofiţer superior de poliţie a declarat vineri că, în plus faţă de arestările activiştilor-cheie, alte cel puţin 300 de persoane implicate în fapte violente au fost identificate, dar încă nu arestate, potrivit Agerpres.

Sri Lanka se află în prezent sub o stare de urgenţă ce acordă poliţiei şi forţelor armate puteri extinse pentru a efectua arestări.

Protestatarii identificaţi de poliţie au fost acuzaţi de pătrundere în clădiri ale statului unde au provocat pagube, de asalt asupra sediului televiziunii de stat şi întreruperea transmisiilor, ciocniri cu forţele de securitate şi rănirea acestora şi incendierea reşedinţei private a preşedintelui Ranil Wickremesinghe.

Principalele partide de opoziţie au criticat puternic guvernul pentru arestarea protestatarilor.

"Acesta este un abuz clar de putere şi guvernul se răzbună pe cei care au organizat protestele", a declarat deputatul de opoziţie Mathiaparanan Abraham Sumanthiran.

"Poate că au fost oameni care au cauzat daune proprietăţii, iar ei ar putea fi arestaţi. Dar aici guvernul este într-o vânătoare de vrăjitoare pentru protestatari nevinovaţi", a spus el.

Protestele antiguvernamentale au zguduit Sri Lanka din aprilie şi în cele din urmă l-au forţat pe fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa să fugă din ţară la 13 iulie. Wickremesinghe a fost ales ca nou preşedinte printr-un vot parlamentar la 20 iulie.

Starea de urgenţă a fost declarată la 17 iulie pentru o perioadă de o lună. Ea poate fi prelungită de parlament lunar, dacă este necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.