Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Suedia trece la amenințări în scandalul Nord Stream 1: Speța legală de sabotaj se poate modifica

infoactual.ro
Nord Stream gaze

Poliţia naţională din Suedia a deschis o investigaţie privind scurgerile de gaze la conductele Nord Stream, cazul fiind instrumentat de biroul procurorului public, care va determina care sunt următorii paşi, a declarat miercuri pentru CNN purtătorul de cuvânt al procurorului public suedez, Karl Jigland. Separat, poliţia suedeză a declarat pentru CNN că a fost depus un raport al poliţiei cu privire la comiterea unei infracţiuni.

Citește și: Dmitri Peskov anunță că Rusia nu face niciun pas în spate: Operațiunea din Donețk continuă până la eliberare

"Deocamdată speţa legală este sabotaj, dar aceasta se poate modifica", a declarat poliţia suedeză într-un mail transmis CNN. Autorităţile din Suedia au avertizat marţi că sunt scurgeri de gaze naturale ruseşti din ambele conducte, Nord Stream 1 şi Nord Stream 2 din Marea Baltică. Mai mulţi lideri europeni şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la cauza scurgerilor, iar preşedintele Comisiei Europene, Ursula vo der Leyen, a calificat scurgerile drept "act de sabotaj". Premierul suedez, Magdalena Andersson, a declarat marţi că incidentul este "probabil o acţiune deliberată".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.