Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Turcia reţine un ziarist francez

twitter.com
soldati turci Turcia

Poliţia turcă a reţinut vineri seara un ziarist francez care realiza un reportaj în provincia Gaziantep din sud-estul Turciei, informează AFP. 

Olivier Betrand, care lucra pentru organizaţia media online Les Jours, nu a mai putut fi contactat de la ora 16.00 GMT (18.00 ora României), a precizat Isabelle Roberts, preşedinta organizaţiei. Potrivit acesteia, jurnalistul a fost reţinut "fără motiv". "Cerem eliberarea sa imediată. Suntem îngrijoraţi, aşteptăm veşti de la el", a adăugat ea. 

Alături de ziaristul francez a fost arestat şi un fotoreporter turc care îl însoţea. Acesta a fost eliberat după câteva ore, a menţionat Roberts. 

Organizaţia Reporteri Fără Frontiere a cerut de asemenea eliberarea ziaristului francez, a cărui arestare este "evident o intimidare". Reprezentantul organizaţiei în Turcia, Erol Onderoglu, a declarat agenţiei France Presse că soarta lui Bertrand depinde de guvernatorul provinciei Gaziantep, care ar putea lua o decizie în câteva zile. 

Ambasada Franţei la Ankara a comunicat că este în contact atât cu Bertrand, cât şi cu autorităţile turce. Provincia Gaziantep de la graniţa Turciei cu Siria, unde s-au refugiat mii de sirieni şi irakieni, a fost în ultimele luni ţinta mai multor atacuri atribuite organizaţiei jihadiste Statul Islamic. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.