Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Vaslui, decizie de ultimă oră legată de satul celor şapte violatori

politia mascati

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a decis suplimentarea dispozitivelor în comuna Văleni unde, în ultimele zile, s-au înregistrat o serie de incidente, legate de cazul celor şapte tineri care au violat o elevă. 

Măsurile au fost luate imediat după ce localnicii care sunt susţinători ai celor şapte tineri acuzaţi de viol le-au adresat injurii ziariştilor prezenţi în Văleni, pe care îi acuză că pun prea multă presiune pe caz şi că 'le fac comuna de râs', le-au arătat semne obscene şi chiar i-au ameninţat. 

'Conducerea IPJ Vaslui a dispus suplimentarea dispozitivelor curente care acţionează pe raza comunei Văleni, pentru prevenirea faptelor antisociale. Măsurile de ordine sunt asigurate în prezent de poliţişti din cadul Secţiei de Poliţie Rurală 2 Vaslui şi de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui', a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub. 

Viceprimarul comunei Văleni, Radu Beligan, a declarat pentru Agerpres că, din cauza acestei situaţii intens mediatizate, comunitatea locală şi întreg judeţul au de suferit în mod nejustificat. 

"Din păcate, este un caz care ne afectează ca imagine. Poate este şi o mediatizare excesivă, e o presiune prea mare pe noi. Văleni nu e comună violatori sau de criminali, e o comună de oameni gospodari, care muncesc, care au mers în străinătate şi s-au întors acasă pentru a-şi face un rost. Pe acei tineri nu-i putem izola, deocamdată nu ştim dacă ei sunt sau nu vinovaţi. Justiţia îşi va spune cuvântul, ei acum sunt suspecţi. Dacă se va dovedi că au greşit, vor plăti aşa cum cer legile acestei ţări. Normal că o astfel de faptă este reprobabilă, dar să lăsăm justiţia să se pronunţe', a declarat viceprimarul comunei Văleni, Radu Beligan. 

Prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică, a declarat că va avea o întâlnire cu reprezentanţii tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţ pentru a discuta cu privire la acţiunile care trebuie întreprinse pentru evitarea unor situaţii precum cea a violului comis de cei şapte tineri din Văleni, caz extrem de mediatizat în ultimele zile. 

În urma reacţiilor din partea societăţii civile, a politicienilor şi a simplilor cetăţeni care au transmis mesaje de susţinere pentru fata abuzată în mediul online, Consiliul Superior al Magistraturii şi Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor şi a deciziei pronunţate în acest caz. 

Inspecţia Judiciară a informat că efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii ale săvârşirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii care s-au pronunţat cu privire la măsurile preventive luate faţă de cei şapte inculpaţi în cazul fetei violate la Vaslui, cât şi de către procurorii care au participat în şedinţele de judecată. 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui susţin că desfăşoară permanent campanii de prevenire a abuzurilor sexuale, în special în mediul rural, în scopul informării persoanelor cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor la viaţa sexuală. 

La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că despre eventuale greşeli sau forme de vinovăţie legate de cazul elevei violate la Vaslui se poate vorbi după rezultatele verificărilor Inspecţiei Judiciare, acesta arătând că o astfel de abordare este 'decentă şi prudentă'. 

Magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus vineri, 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, în cazul celor şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, care au violat ore în şir o elevă navetistă, până când aceasta şi-a pierdut cunoştinţa. 

În ziua de 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu maşina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde şi-au mai chemat alţi patru prieteni care au întreţinut raporturi sexuale cu victima împotriva voinţei acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forţat victima să întreţină raporturi sexuale. 

'În jurul orei 22.30, tinerii au condus victima la domiciliul său şi i-au recomandat să nu povestească despre cele întâmplate. Ajunsă acasă, fata a relatat părinţilor, care au sesizat poliţiştii prin apel la numărul de urgenţă 112. De asemenea, a fost solicitată şi o ambulanţă, victima fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru îngrijiri medicale', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.