Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Federală Australiană anchetează un presupus transfer de fonduri ale Vaticanului către Australia

Poliţia australiană a declarat miercuri că investighează relatările despre un presupus transfer de fonduri ale Vaticanului către Australia în timpul urmăririi penale a fostului trezorier al Vaticanului, cardinalul George Pell, anchetat pentru abuzuri sexuale asupra minorilor, şi că a informat despre acest caz un organism anticorupţie, informează Reuters, citată de AGERPRES.

Poliţia Federală Australiană (AFP) a confirmat că a primit informaţiile de la organismul responsabil pentru combaterea infracţionalităţii financiare din Australia.

"AFP va întreprinde o analiză a informaţiilor relevante", a declarat poliţia în comentarii trimise prin e-mail.

"AFP a trimis simultan aspecte ale acestei chestiuni Comisiei independente anticorupţie din statul Victoria (Victorian Independent Broad-based Anti-corruption Commission, IBAC).

Citește și: Raed Arafat vine cu cifre ÎNFIORĂTOARE și face un anunț de ULTIMĂ ORĂ: 'La un moment dat, toate spitalele vor primi pacienți COVID'

Presa italiană a raportat recent că rivalul de la Vatican al cardinalului Pell, cardinalul italian Angelo Becciu, a trimis 700.000 de euro (828.100 dolari) în Australia pentru a-i ajuta pe "duşmanii" lui Pell în timp ce acesta se confrunta cu acuzaţii privind agresarea sexuală a unor minori.

Avocatul lui Becciu a respins respectivele relatări din presă.

George Pell a fost achitat de Înalta Curte de Justiţie din Australia în aprilie după ce a petrecut 13 luni în închisoare, pe baza acuzaţiilor potrivit cărora a agresat sexual doi băieţi de cor.

Avocatul său a declarat că relatările apărute în presa italiană cu privire la un presupus transfer de fonduri ale Vaticanului trebuie verificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.