Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia germană trece la arestări după violenţele din noaptea de Anul Nou

refugiati germania

Poliţia germană a reţinut doi bărbaţi suspectaţi de agresare sexuală şi tâlhărire a unor femei, arestările fiind operate în legătură cu atacurile petrecute în oraşul Koln în noaptea de Anul Nou, transmite DPA.

Un algerian de 26 de ani a fost arestat marţi în oraşul Kerpen, iar un altul de 31 de ani s-a predat în apropiere de Hamm. Anchetatorii investighează acum dacă bărbaţii sunt suspecţii din fotografiile difuzate de poliţie cu o zi în urmă. Tot referitor la incidentele de la Koln, în urma investigaţiei a reieşit că alţi doi suspecţi au tras focuri de armă în mulţime, ancheta continuând în ce priveşte o potenţială încălcare a regimului armelor, a declarat procurorul şef Ulrich Bremer. Circa 1.000 de plângeri au fost depuse la poliţie în urma incidentelor de la Koln, în jur de 40% referindu-se la agresiuni sexuale, de la hărţuire la viol. Se crede că majoritatea faptelor au fost comise de bărbaţi de origine nord-africană. Nu este clar deocamdată câţi bărbaţi sunt în prezent cercetaţi de poliţie.

Agresiunile din noaptea de Anul Nou au provocat o dezbatere în Germania cu privire la modul în care trebuie gestionată problema solicitanţilor de azil găsiţi vinovaţi de infracţiuni, precum şi în legătură cu capacitatea ţării de a-i integra pe 1,1 milioane de migranţi sosiţi în 2015. Luna trecută justiţia germană a pronunţat primele verdicte în legătură cu seria de infracţiuni de la Koln. Doi solicitanţi de azil - unul de origine marocană, de 18 ani, şi celălalt de origine tunisiană, de 23 de ani - au primit pedepse cu suspendare pentru furt, iar un al treilea a fost plasat în probaţiune, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.