Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția a ieșit la vânătoare de mașini tunate: Au fost aplicate amenzi usturătoare

Facebook
masina tunata

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat, sâmbătă noaptea, 38 de amenzi, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, şoferilor din Bucureşti prinşi cu defecţiuni sau modificări neomologate la maşini.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat activităţi de control în trafic în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din Capitală, prevenirii accidentelor de circulaţie înregistrate pe fondul deficienţelor tehnice ale vehiculelor şi diminuării disconfortului fonic produs de autovehiculele cărora le-au fost efectuate modificări neomologate sistemului de evacuare a noxelor, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, au fost aplicate 38 de amenzi în valoare de aproximativ 20.000 de lei: 8 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor; 4 modificări neomologate; 21 pentru alte deficienţe tehnice; 2 pentru lipsa certificatului de înmatriculare; 3 alte sancţiuni prevăzute de legislaţia rutieră.

De asemenea, au fost reţinute un permis de conducere pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşu a semaforului şi 15 certificate de înmatriculare, majoritatea pentru deficienţele tehnice constatate în urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Registrului Auto Român.

În plus, au fost retrase trei seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

* Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost depistat conducând un motociclu în zona Piaţa Victoriei, care avea montat în partea din faţă şi spate lumini neconforme, modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare, fixare neconformă a numărului de înmatriculare şi plăcuţa cu numărul de înmatriculare era deteriorată. Şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 660 lei, fiind dispusă şi reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţei cu numărul de înmatriculare.

* Duminică a fost depistat un bărbat în vârstă de 43 de ani în timp ce conducea un autovehicul în zona Piaţa Victoriei, care avea modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare a noxelor şi componente motor, precum şi lumini de altă culoare şi intensitate (led). Persoana în cauză a fost amendată cu 660 lei, fiind dispusă şi reţinerea certificatului de înmatriculare, precum şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Odată cu aderarea României la spaţiul Schengen, Brigada Rutieră operaţionalizează sistemul modern de verificare a cetăţenilor, implementat la nivel naţional de Ministerul Afacerilor Interne.

Începând de duminică, verificările participanţilor la trafic vor fi efectuate cu ajutorul tabletelor distribuite în acest scop, ce au instalate aplicaţia eDAC.

Aplicaţia permite poliţistului rutier să scaneze documentul de identitate (buletin sau paşaport), obţinând astfel toate datele necesare legitimării, precum şi date despre starea permisului de conducere.

Totodată, prin implementarea acestui sistem pot fi identificate pe loc persoane semnalate în bazele de date ca dispărute, urmărite sau în situaţii de risc.

Astfel, verificarea se realizează mult mai rapid, fiind eficientizată interacţiunea poliţist-participant la trafic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.