Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia ÎI CALCĂ pe suspecţii de fraude în transportul intracomunitar de marfă - Ce sume s-au confiscat

ebihoreanul.ro
politia pirotehnica

Poliţiştii argeşeni au efectuat mai multe percheziţii la suspecţi de fraude în transportul intracomunitar de marfă, bunuri în valoare de peste 15.000 de euro fiind recuperate, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, primele trei descinderi în acest dosar au avut loc pe 13 februarie, în Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

"Din cercetări s-a stabilit că, la sfârşitul lunii noiembrie 2019, cei în cauză ar fi răspuns la un anunţ privind contractarea unor servicii de transport intracomunitar de marfă, pretinzând calitatea de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi confirmând efectuarea comenzilor de transport.

În continuare, la încărcarea mărfii, s-au prezentat cu autoutilitare având aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare false, iar conducătorii auto au declinat identităţi nereale în vederea întocmirii documentelor de transport.

Ulterior, reprezentanţii persoanei vătămate nu au mai putut lua legătura cu transportatorul, iar marfa, constând în peste 300 de radiatoare auto, nu a mai ajuns la destinaţie", se arată în comunicat.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Conform aceleiaşi surse, doi bărbaţi din Bucureşti au fost conduşi la audieri după finalizarea percheziţiilor şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Ulterior, cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, fiind dispusă împotriva lor măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, a fost luată măsura reţinerii permiselor de conducere.

"În ziua de 14 februarie, ca urmare a activităţilor desfăşurate, poliţiştii au efectuat încă o percheziţie pe raza localităţii Lunca Corbului, unde a fost descoperită întreaga cantitate de marfă, prejudiciul fiind recuperat integral şi restituit persoanei vătămate", precizează IPJ Argeş.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.