Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia italiană a anunţat desfiinţarea unui grupuscul armat pro-nazist şi antisemit care acţiona pe teritoriul ţării

Food Navigator
europa est austria italia ungaria romania bosnia polonia slovacia

Poliţia italiană a anunţat joi desfiinţarea unui grupuscul armat format din 19 persoane răspândite în toată ţara şi care desfăşura în mod deschis acţiuni cu caracter pro-nazist şi antisemit, se arată într-un comunicat, relatează AFP.

Percheziţii sunt în curs de desfăşurare în casele a 19 persoane, care locuiesc în toată peninsula: de la Bergamo, în nord, până în Sicilia, în sud, şi Sardinia, în centru, potrivit sursei citate.

Fotografii ale poliţiei cu obiectele confiscate în timpul percheziţiilor arată un număr mare de diverse arme, puşti automate sau nu, cuţite, arbalete precum şi cărţi despre Mussolini sau Hitler.

Citește și: OFICIAL Începe EXECUȚIA prefecților numiți de PSD: Ludovic Orban mută în forță după alegerile prezidențiale

Punctul comun al acestor 19 persoane este ''acelaşi fanatism ideologic şi intenţia lor era de a constitui o mişcare deschisă de inspiraţie pro-nazistă, xenofobă şi antisemită numită ' Partidul italian naţional-socialist al muncitorilor' '', potrivit poliţiei.

Acest grup restrâns şi-a elaborat ''structura internă şi teritorială, a creat un simbol şi a elaborat un program deschis antisemit şi negaţionist'', se arată în comunicat.

Unul dintre principalii săi lideri, responsabil cu pregătirea membrilor, este din Calabria, fost legionar cu un greu cazier judiciar, şi a făcut parte din Ndrangheta, puternica mafie a Calabriei, şi a fost lider local în Liguria (nord-vest) al Forza Nuova, un mic partid de extremă dreapta, potrivit sursei citate.

Extremiştii italieni de dreapta au stabilit, de asemenea, contacte la nivel internaţional, în special cu organizaţia ''Aryan White Machine - C18'', apropiată de medii neonaziste engleze ale Blood and Honor, precizează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.