Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția italiană a descoperit un tablou care era considerat furat din 1997

ANSA
politie italia

Poliția italiană anunță că un tablou descoperit în spatele unui perete dintr-o galerie de artă ar putea fi o lucrare semnată de Gustav Klimt considerată furată în 1997, arată Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentanții poliției italiene au arătat că tabloul a fost găsit într-un perete din galeria care reclamase furtul în urmă cu mai bine de două decenii.

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

Lucrarea ”Portretul unei doamne”, semnată de Gustav Klimt era considerată furată din 1997 și care a fost găsită ascunsă într-un perete al unei galeriei italiene, în Piazcenza.

Muncitorii au descoperit tabloul, un portret al unei tinere datat 1917, curățând iedera de pe peretele exterior al galeriei Ricci Oddi din nordul orașului Piacenza. În spatele vegetației era o ușă ascunsă, în spatele căreia tabloul era ascuns într-o pungă de plastic.

Poliția a predat lucrarea unei serii de experți care urmează să își comunice concluziile legate de autenticitatea tabloului.

Tabloul a dispărut în luna februarie, 1997. Poliția a considerat că hoții au folosit gută pentru a ”pescui” tabloul de pe peretele galerie și pentru a-l sustrage printr-un luminator de pe acoperiș. Rama a fost găsită pe acoperiș. Cu puțin timp înainte să fie furat, specialiștii au descoperit că artistul a realizat ”Portretul unei doamne” peste o lucrare anterioară a sa, ”Portretul unei tinere cu eșarfă și pălărie”, lucrare despre care se credea că a fost pierdută în 1917. Tabloul inițial se considera că o înfățișează pe o tânără cu care artistul ar fi avut o legătură, dar care a murit la puțin timp după ce a fost înfățișată pe pânză.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

Un om politic a declarat la vremea respectivă că a descoperit tabloul, dar a fost vorba de un fals.

În ciuda faptului că pictura a stat 22 de ani într-un zid, pânza pare să fie în condiții bune.

Potrivit specialiștilor, tabloul semnat de Klimt ar fi a doua într-un clasament al operelor de artă furate în Italia, după o lucrare semnată de Caravaggio, furată dintr-o biserică din Sicilia în 1969.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.