Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia italiană a destructurat două grupuri infracționale care fracturau oase şi înscenau accidente pentru a frauda asigurările

ANSA
politie italia

Poliţia italiană a anunţat miercuri destructurarea a două grupuri infracţionale la Palermo, unde acestea recrutau persoane vulnerabile care acceptau să le fie fracturate oasele pentru a primi bani din fraudarea asigurărilor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Bandele, care acţionau independent una de cealaltă, recrutau toxicomani, alcoolici sau persoane aflate în mari dificultăţi financiare, pentru a înscena pretinse accidente rutiere şi a încasa bani de la asigurări. 

Poliţia a precizat că au fost arestate 11 persoane, printre care şi o infirmieră care le furniza victimelor analgezice, care să le atenueze ţipetele în momentul în care le erau sparte oasele cu ajutorul unor gantere. 

Victimele erau aşezate apoi pe marginea şoselei în împrejurimile oraşului Palermo, unde martori falşi le povesteau echipelor de urgenţă chemate la faţa locului cum s-ar fi petrecut pretinsele accidente.

Citește și: Italia: Scandal la compania feroviară Trenord, după un anunț împotriva romilor făcut într-un tren

Bandele le promiteau victimelor 30% din sumele primite de la asigurări - ce puteau ajunge, în funcţie de gravitatea rănilor, până la 150.000 de euro -, şi le lăsau să aleagă ce oase să le fractureze. 

Însă, potrivit poliţiei, victimele primeau în realitate doar câte 50-100 de euro, chiar dacă, în urma rănilor, ajungeau imobilizate într-un scaun cu rotile. 

Mai mult, în ianuarie 2017, una din bande a ucis din greşeală un tunisian în timp îi fractura un os. Aceasta nu i-a împiedicat pe criminali să depună trupul victimei pe marginea şoselei pentru a cere despăgubiri, a explicat poliţia italiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.