Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia neozeelandeză a suspendat nelimitat căutările, după erupţia vulcanului White Island

Radio NZ
Christchurch politia noua zeelanda

Poliţia neozeelandeză a suspendat nelimitat marţi căutările pentru a încerca să găsească corpurile a două persoane date dispărute după erupţia vulcanului White Island, notează AFP, potrivit Agerpres.

În total, 47 de persoane, în principal turişti australieni, au fost surprinse de erupţia de la 9 decembrie în timp ce vizitau insula vulcanică situată în nordul Noii Zeelande. 

Bilanţul, care se ridică la 19 morţi, include două persoane ale căror corpuri, posibil luate de apele mării, nu au fost recuperate până în prezent. În spital se mai află 25 de răniţi, majoritatea în stare gravă.

Citește și: Cazul Khashoggi: SUA au apreciat ca un 'pas important' condamnarea la moarte a cinci saudiți

"Căutările întreprinse pentru a găsi cele două persoane dispărute în cursul erupţiei de pe White Island au fost suspendate", a anunţat marţi Andy McGregor, responsabil al poliţiei din Golful Abundenţei (Bay of Plenty). 

Familiile au fost informate despre această decizie. Poliţia a subliniat că este pregătită să le reia în viitor dacă apare vreun indiciu despre un loc precis unde să reia căutările. 

Andy McGregor a explicat că a luat această decizie la finalul unor "importante căutări aeriene şi de-a lungul litoralului". "Din nefericire, niciun nou element important nu a fost găsit", a adăugat el. 

O echipă de militari neozeelandezi din cadrul forţelor speciale a fost trimisă la 13 decembrie pe insulă şi a recuperat, la capătul unei operaţiuni periculoase, corpurile a şase victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.