Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia olandeză a pus capăt unui protest organizat în faţa unui centru de primire de urgenţă pentru refugiaţii afgani

RFI România
Olanda

Poliţia olandeză a dispersat un grup de protestatari adunaţi în faţa unui centru de primire de urgenţă pentru refugiaţii afgani, informează miercuri dpa.

Circa 250 de persoane s-au adunat în faţa unei unităţi militare transformate în centru de primire pentru refugiaţi în apropierea satului Harskamp, scandând lozinci precum "Oamenii noştri mai întâi" şi "Harskamp ne aparţine", a informat postul local Omroep Gelderland.

Poliţia a intervenit după ce au fost incendiate anvelope, potrivit unui purtător de cuvânt citat de agenţia de ştiri ANP.

Un grup de aproximativ 60 de tineri din zonă au fost obligaţi să se întoarcă în sat şi nicio persoană nu a fost arestată, scrie Agerpres.ro.

Ministrul apărării Ank Bijleveld a condamnat miercuri comportamentul demonstranţilor ca fiind "reprobabil", a relatat Omroep Gelderland.

Ministrul de externe olandaz Sigrid Kaag a declarat că manifestanţii s-au comportat "fără suflet şi îngrozitor".

Astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple, a declarat primarul din Ede, Rene Verhulst. "Nu vrem asta aici", a spus el, adăugând că poliţia şi municipalitatea se consulta cu privire la modalitatea de a preveni astfel de incidente în viitor.

Ministerul olandez al Apărării a creat până acum trei centre de primire de urgenţă pentru refugiaţii afgani, inclusiv cel de lângă Harskamp, iar un al patrulea este în faza de pregătire.

Până în prezent, în aceste centre au fost cazaţi în total 1.100 de persoane evacuate, potrivit Agenţiei Centrale pentru Primirea Solicitanţilor de Azil. Un al patrulea centru este pregătit de armată lângă Nijmegen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.