Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia sârbă a împiedicat intrarea a 200 de migranţi în Ungaria şi a confiscat bani şi arme

citysmart.media
steag Serbia steag

Poliţia sârbă a împiedicat intrarea a 200 de migranţi în ţara vecină Ungaria şi a confiscat bani şi arme, a anunţat miercuri Ministerul sârb de interne, transmite Reuters.

Numărul migranţilor ilegali şi al refugiaţilor care traversează Serbia şi alte state din Balcani având ca destinaţie Uniunea Europeană a crescut în ultimele luni, iar mulţi dintre ei folosesc reţele de trafic de fiinţe umane, notează autorităţile.

Aceştia vin în principal din Siria, Afganistan şi Pakistan, dar şi din Asia centrală şi din alte ţări din Orientul Mijlociu, potrivit Agerpres.

Poliţia a afirmat că au fost găsite cantităţi neprecizate de bani lichizi şi de arme în cursul unui raid într-o tabără improvizată pe malul râului Tisa, în nordul Serbiei.

"Mai mulţi migranţi au fost escortaţi de poliţişti la centrul de recepţie pentru migranţi, iar alţii au fost duşi la biroul de procuratură competent pentru continuarea procedurilor", a mai comunicat Ministerul de Interne sârb, citând pe ministrul Aleksandar Vulin.

Acţiunea poliţiei sârbe are loc după ce luni liderii Ungariei, Serbiei şi Austriei s-au angajat să ia măsuri mai dure pentru a limita fluxul de migranţi ilegali către UE dinspre Balcanii de Vest, în condiţiile creşterii presiunii asupra gărzilor de frontieră.

Ministrul Vulin s-a angajat de asemenea că poliţia sârbă va lansa o campanie de reprimare a bandelor de trafic de migranţi.

"Ţara noastră nu va fi o parcare pentru migranţi şi cu atât mai puţin un loc pentru sceleraţi şi bandiţi", subliniază ministrul într-un comunicat.

Luni, Serbia, care candidează la aderarea la UE, a promis şi că îşi va alinia politica privind acordarea vizelor cu cea a blocului comunitar, astfel încât migranţii să nu o poată folosi ca primă ţară de intrare.

În primele opt luni ale lui 2022, la frontierele externe ale UE cu Balcanii de vest au fost depistate 86.581 de intrări ilegale, potrivit Frontex, Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă. Această cifră înseamnă o creştere de 190% faţă de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.