Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia se laudă cu cel mai calm Revelion din ultimii 5 ani

Politia Romana

Ministerul de Interne anunţă că în noaptea de Revelion şi în prima zi a anului 2016 nu au fost înregistrate evenimente deosebite, climatul de siguranţă publică fiind cel mai ridicat din ultimii 5 ani, a precizat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI Monica Dajbog. 

Astfel, faptele comise cu violenţă şi de tâlhărie au scăzut faţă de anul trecut cu mai mult de 50%, fiind înregistrate numai 4 fapte de violenţă şi 7 de tâlhărie, iar numărul accidentelor rutiere a scăzut considerabil, fiind mai puţine cu 30 faţă de anul trecut, iar numărul persoanelor decedate este sub media anilor precedenţi. 

MAI arată că în noaptea de Revelion nu au fost înregistrate incidente la cele 144 de evenimente organizate în spaţiul public, la care au participat peste 400.000 de persoane, a mai spus Monica Dajbog. 

De asemenea, în data de 1 ianuarie pompierii au intervenit pentru stingerea a 159 de incendii, echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgenţă în peste 1.000 de cazuri, iar pentru asigurarea acestor intervenţii medicale au fost în serviciu 243 de echipaje de prim-ajutor. 

Totodată, în zilele de 30, 31 şi 1 ianuarie, elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au efectuat 28 de misiuni, dintre care 3 pentru suportul aerian al structurilor operative ale MAI şi 25 misiuni medicale de tip SMURD. 

Potrivit MAI, în prima zi a noului an, conform evaluărilor unităţilor medicale, a fost înregistrată o diminuare semnificativă a cazurilor de persoane care au necesitat internarea în urma utilizării articolelor pirotehnice, structurile Ministerului confiscând peste 115 tone de materiale pirotehnice care reprezentau un potenţial risc pentru cetăţeni. 

În urma misiunilor specifice Planului de acţiune Sărbători de Iarnă în Siguranţă, dispus de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, în luna decembrie, în domeniul ordinii publice s-a intervenit la peste 77.000 de evenimente, iar structurile MAI au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 89 de milioane de lei. Au fost constatate peste 16.500 de infracţiuni şi s-au confiscat bunuri în valoare de aproape 6.5 milioane de lei, mai menţionează MAI. 

MAI informează că au fost reţinute peste 13.800 de permise de conducere pentru depăşirea regimului de viteză şi pentru consum de alcool. 

Pe de altă parte, Ministerul de interne atenţionează conducătorii auto că, din punct de vedere meteorologic, vor apărea condiţii pentru depunerea de polei sau zăpadă şi recomandă celor care pleacă la drum să se intereseze din timp cu privire la condiţiile de trafic, să aibă pregătite maşinile pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să conducă cu multă prudenţă. 

MAI mai arată că în aceste zile au fost dispuse măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, mai ales cele de pe graniţa de vest, care vor fi tranzitate de foarte mulţi dintre românii veniţi în ţară de sărbători. 

În luna decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.100.000 de persoane, din care 3.500.000 au fost cetăţeni din ţări ale Uniunii Europene. Comparativ cu luna decembrie a anului 2014, când frontiera a fost tranzitata de 2,9 milioane de persoane, se constata o creştere de 37%. 

Pentru gestionarea acestui număr mare de persoane care se vor întoarce după sărbători în statele europene, şefii poliţiilor de frontieră din România şi Ungaria au convenit săptămâna aceasta să dispună măsuri comune de fluidizare a traficului, în condiţiile regulilor controlului care în mod obligatoriu se face la intrarea în spaţiul Schengen. 

De asemenea, poliţiştii de frontieră vor avea în atenţie şi situaţia de la frontiera de Est unde se aşteaptă valori mari de tranzit, de această dată pe sensul de intrare în ţară prin venirea celor care în mod tradiţional serbează în România Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.