Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politia spaniolă dezvăluie că a eliberat opt traficanți de droguri luați ostatici în Insulele Canare

yournewswire.com
politie spania

Opt traficanţi de droguri - luaţi ostatici de unul dintre complicii lor, pe un vapor la bordul căruia se aflau 2,3 tone de cocaină transportată din America latină către sudul Spaniei - au fost salvaţi, în apele internaţionale, în largul arhipelagului spaniol Canare, în Oceanul Atlantic, iar autorul luării de ostatici, de origine sârbă, a fost arestat după mai multe ore de negocieri, anunţă miercuri poliţia spaniolă, relatează AFP.

”Membrii unei organizaţii infracţionale au fost sechestraţi de către un membru al echipajului, de origine sârbă, în timp ce transportau peste 2,3 tone de cocaină din America de Sud şi Spania”, anunţă într-un comunicat poliţia, fără să spună de unde provine cocaina, potrivit news.ro.

Această luare de ostatici fără precedent a avut loc în moiembrie, ”foarte aproape de Insulele Canare”, în largul coastei de nord-vest a Africii, declară AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

”Pentru a prelua controlul ambarcaţiunii, autorul luării de ostatici a tras” într-unul dintre complicii săi ”şi apoi i-a aruncat cadavrul în mare”, se arată în comunicat.

Anchetatorii au aflat că acest vapor urma să-şi transfere încărcătura pe o altă ambarcaţiune, mai mică, iar punctul de întâlnire se afla în apropiere de Canare.

 

Cu câteva ore înainte de intervenţie, poliţişti  şi vameşi au fost informaţi cu privire la luarea de ostatici de către unul dintre traficanţi.

După ”mai multe ore de negocieri”, se arată în comunicat, forţele de ordine au reuşit să-l convingă pe bărbat să arunce arma şi să se predea, după care l-au arestat atât pe el, cât şi pe cei opt complici ai acestuia pe care i-a luat ostatici.

Poliţia nu precizează în comunicat care sunt motivele luării de ostatici.

Ea nu spune nici de ce anunţă această operaţiune la trei luni după ce a avut loc.

Spania este, din cauza relaţiilor sale cu America Latină, una dintre principalele porţi de intrare în Europa a cocainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.