Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Transporturi Feroviare a efectuat verificări în peste 1.100 de trenuri, în ultima săptămână

vrancea24
politia transporturi feroviare

Poliţia Transporturi Feroviare a efectuat, în perioada 7 - 14 iulie, activităţi de control în sistemul transporturilor feroviare, inclusiv pentru verificarea respectării măsurilor de distanţare socială, în 447 de staţii de cale ferată şi în 1.104 de trenuri de călători, informează miercuri CFR Călători într-un comunicat.

Acţiunile au avut loc în 385 de trenuri de călători care circulau către sau dinspre Litoral şi în alte 372 de trenuri care circulau către sau dinspre alte staţiuni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

Astfel, echipe mixte de control ale CFR Călători şi ale Poliţiei Transporturi Feroviare (TF) au verificat marţi mai multe trenuri interregio pe relaţiile Bucureşti Nord - Câmpina şi retur şi Bucureşti Nord - Ciulniţa şi retur, potrivit sursei.

Aceste acţiuni de control se vor derula şi în perioada următoare în colaborare cu Poliţia TF, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii reţele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic, ca măsură pentru prevenirea şi controlul virusului SARS-CoV-2, se menţionează în comunicatul CFR Călători.

La bordul trenurilor CFR Călători, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei, inclusiv la urcarea şi coborârea din tren. Pentru protecţia călătorilor şi a personalului propriu, masca trebuie purtată corect, astfel încât să acopere gura şi nasul, se precizează în document.

Citește și: Rusia începe distribuirea vaccinului împotriva coronavirusului: Va asigura o imunitate pentru o perioadă între cinci luni şi doi ani

CFR Călători va continua acţiunile de control, cu scop principal conştientizarea, atât în rândul pasagerilor cât şi al personalului propriu, a necesităţii purtării măştii de protecţie. În timpul acţiunilor, reprezentanţii Poliţiei TF dispun măsuri pentru portul măştii de protecţie şi, dacă este cazul, aplică sancţiuni.

Acţiunile de control vizează şi calitatea serviciului, legalitatea călătoriei pentru descurajarea persoanelor care călătoresc fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul feroviar îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu.

Transportatorul feroviar face apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare).

În prima jumătate a anului, poliţiştii din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi au desfăşurat peste 500 de acţiuni pe principalele magistrale de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale şi menţinerea ordinii publice în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată.

Pe parcursul acestor acţiuni au fost găsite 27 de persoane care erau urmărite în temeiul legii. Pentru abateri de la lege, poliţiştii au aplicat peste 9.400 de sancţiuni contravenţionale (la Legea nr. 61/1991, Legea 12/1990, la H.G. nr. 203/1994 sau la alte acte normative), valoarea lor ridicându-se la 6.000.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscate bunuri de 23.000 de lei.

Totodată, au fost constatate 165 de infracţiuni, dintre care 47 de natură judiciară şi 92 de natură economic-financiară, precizează CFR Călători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.