Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia tunisiană a arestat un tânăr de 18 ani în cadrul investigaţiei asupra morţii unui jurnalist care s-a autoincendiat

houstonchronicle.com
extradare catuse

Poliţia tunisiană a arestat un tânăr de 18 ani în cadrul investigaţiei asupra morţii unui jurnalist care s-a autoincendiat pentru a protesta împotriva condiţiilor de viaţă dure din Tunisia, informează miercuri dpa, relatează Agerpres.

Într-un comunicat emis marţi seara, Ministerul de Interne al Tunisiei a anunţat că suspectul este din oraşul Kasserine din vestul ţării, unde jurnalistul Abdelrazzak Zorgui s-a autoincendiat luni.

Cu puţin timp înainte de moartea sa, Zorgui a postat online o înregistrare video, în care se plânge de şomajul şi de sărăcia din Tunisia şi afirmă că el "va declanşa o revoluţie" dându-şi foc.

Gestul lui Zorgui a dat naştere la proteste în Kasserine. În noaptea de luni spre marţi, zeci de manifestanţi au incendiat pneuri de automobile şi au blocat principalul bulevard acest oraş, situat la 270 km vest de Tunis.

Sindicatul naţional al jurnaliştilor tunisieni (SNJT) a anunţat luni că jurnalistul Abdel Razzak Zorgui a decedat în urma autoincendierii, un act de protest contra ''condiţiilor sociale dificile, lipsei de perspective şi de speranţă'' care afectează regiunea Kasserine.

Citește și: Raport incendiar: cum spală mafia albaneză banii în Serbia

Mai devreme în această lună, mii de profesori tunisieni au cerut creşteri salariale în cadrul unor proteste la nivel naţional, cele mai recente dintr-o serie întreagă de demonstraţii în această ţară din Africa de Nord.

Autoincendierea lui Abdelrazzak Zorgui aminteşte de cea a comerciantului stradal Mohamed Bouazit, care şi-a dat foc în urmă cu opt ani, generând proteste în cadrul "primăverii arabe" care a dus la prăbuşirea unor regimuri autocrate în ţările din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.