Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția ucraineană a confiscat 3.800 de console PS4 folosite pentru exploatarea criptografică ilegală

playstation.com
ps4 playstation

Autoritățile ucrainene au închis o fermă de minat criptomnede presupusă ca fiind ilegală de pe teritoriul țării. Potrivit unui anunț oficial al Serviciului de Securitate din Ucraina, ferma a fost amplasată în fostele sedii ale SA Vinnytsiaoblenergo, o companie de furnizare a energiei electrice.

Minerii cripto-ilegali și-au ascuns activitățile prin manipularea contoarelor de energie electrică pentru a fura electricitatea de la SA Vinnytsiaoblenergo.

Descrisă ca fiind cea mai mare operațiune minieră subterană descoperită de poliția ucraineană, ferma găzduia aproape 5.000 de unități de echipamente informatice, inclusiv 3.800 de console PlayStation 4, peste 500 de plăci grafice, 50 de unități de procesare, notebook-uri, telefoane și memorii flash-uri.

Serviciului de Securitate din Ucraina a estimat că pierderile lunare ale statului din cauza furtului de energie electrică - care avea potențialul de a provoca lipsuri de energie electrică pentru întregul oraș Vinnytsa - se situează între 186.200 și 259.300 de dolari.

Mai multe estimări arată că o consolă de jocuri Sony de ultimă generație, PlayStation 4, nu este platforma ideală pentru exploatarea criptomonedelor. Având în vedere configurația sa ușor depășită în comparație cu multe platforme miniere disponibile astăzi pe piață, chiar și o configurare PS4 cu 16 console nu ar putea genera randamente semnificative cu utilizarea legală a electricității.

Ucraina a fost clasată anul trecut ca lider mondial în Indicele global de adoptare a criptomonedelor Chainalysis . Țara din Europa de Est încearcă să conducă regiunea cu inițiative prietenoase criptografice, cum ar fi propunerea unui proiect de lege care are ca scop determinarea statutului juridic al activelor cripto , inclusiv reguli pentru circulația și emiterea lor în țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.