Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politica e una, banii sunt alta - USR se opune PNDL 3, primarii partidului cer bani prin noul program

F. P.
extressdebanat.ro
ciolos fritz

În timp ce USR desființează PNDL 3, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cere o finanțare de 25 de milioane de euro din acest program, pentru realizarea Pasajului Solventul.

„PNDL 3 este însă o hoție. Este programul becurilor de 1.800 de euro și a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurși în buzunarele baronilor. Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogățit baronii locali, moștenite de la Liviu Dragnea”, susținea, la 1 septembrie, conducerea USR.

Însă, miercuri, Primăria Timișoara a anunțat că dorește să acceseze peste 25 de milioane de euro din fondurile programului „Anghel Saligny” pentru realizarea pasajului Solventul. Cererea de finanțare urmează să fie aprobată în consiliul local, transmite newsweek.ro.

Municipalitatea timișoreană dorește să acceseze aproximativ 127 de milioane de lei din fondurile programului „Anghel Saligny” pentru realizarea acestui proiect, ale cărui costuri totale se ridică la 132,2 milioane de lei.

Suntem într-o continuă căutare de fonduri pe care să le atragem pentru proiectele Timișoarei, fiecare leu obținut din fonduri nerambursabile fiind un leu câștigat pentru bugetul orașului. Pasajul Solventul este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură pe care le avem în lucru și de aceea este important să obținem acum această finanțare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a mai depus deja două proiecte de peste 17 milioane de lei pe Programul „Anghel Saligny”, pentru construcția unei noi pasarele pietonale amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul și reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, aflată în zona Iosefin-Dâmbovița.

Și primăria Sectorului 1, condusă de primarul USR Clotilde Armand, solicită bani prin PNDL 3 pentru extinderea rețelei de apă din acest sector. Primăria Sector 2, condusă de primarul USR Radu Mihaiu, cere bani prin același program, pentru construirea a trei pasaje. În aceeași situație se află și Primăria Municipiului Bacău, condusă de Lucian Stanciu Viziteu (USR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.