Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politician thailandez, acuzat că l-a insultat pe rege după comentarii privind campania de vaccinare

Yahoo News
Thanathorn Juangroongruangkit politician thailandez

Poliţia thailandeză a acuzat marţi un politician din opoziţie de defăimarea monarhiei, după ce acesta a acuzat la rândul său guvernul că se bazează în prea mare măsură în ce priveşte producerea necesarului de vaccinuri anticoronavirus pe o companie deţinută de rege, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Potrivit poliţiei, respectivul politician, Thanathorn Juangroongruangkit, a comis infracţiunea de lezmajestate într-o transmisie live pe Facebook în care a afirmat între altele că guvernul a acordat un avantaj inechitabil în campania de vaccinare societăţii Siam Bioscience, deţinută de regele Maha Vajiralongkorn.

Fapta a fost reclamată de un responsabil din biroul premierului, a menţionat poliţia. În Thailanda, lezmajestatea se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.

Principalii responsabili în domeniul sanitar din Thailanda şi-au exprimat susţinerea pentru planul guvernamental ce cuprinde producerea, începând din iunie, de către Siam Bioscience a 61 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 pus la punct de AstraZeneca, această companie devenind astfel principalul furnizor în cadrul campaniei naţionale de imunizare anticoronavirus.

Siam Bioscience, care nu a mai produs până acum vaccinuri, a primit şi o subvenţie de 600 de milioane de bahţi (20 de milioane USD) din partea guvernului pentru dezvoltarea de capacităţi de producţie.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

Compania nu a luat poziţie în legătură cu criticile aduse de reprezentantul opoziţiei, notează Reuters.

Poliţia trebuie să mai adune dovezi înainte de a trimite cazul procuraturii, în timp ce Thanathorn şi-a menţinut, marţi, afirmaţiile.

Plângerea împotriva lui Thanathorn Juangroongruangkit, om de afaceri dintr-una din cele mai prospere familii din Thailanda, se înscrie într-o serie de acţiuni judiciare vizându-l pe politician şi alţi aleşi ai formaţiunii acestuia, Future Forward, care în 2019 s-a impus ca a treia forţă politică din ţară în primul rând datorită voturilor tinerilor preocupaţi de rolul armatei în viaţa politică.

Dizolvarea mişcării, în februarie anul trecut, şi interdicţia impusă lui Thanathorn Juangroongruangkit şi altor responsabili ai formaţiunii de a participa la viaţa politică au alimentat nemulţumirea thailandezilor şi au contribuit la lansarea manifestaţiilor prodemocraţie care au reunit în străzi mii de oameni din iulie până în decembrie, protestele fiind întrerupte de "al doilea val" de pandemie.

În faţa mişcării de contestare, autorităţile thailandeze au recurs intens la articolul 112 din Codul penal privind crima de lezmajestate, cel puţin 43 de persoane fiind inculpate până acum de la debutul manifestaţiilor, în iulie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.