Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicieni din Moldova: Unirea cu România are rezolva toate problemele

romania moldova

Există un scenariu care ar putea rezolva toate problemele cu care se confruntă în prezent Republica Moldova: unirea cu România, a declarat liderul liberal Mihai Ghimpu, într-un interviu acordat joi Radio Europa Liberă.

Cu toate acestea, Ghimpu recunoaşte că acest scenariu nu se bucură de susţinerea populaţiei din republică, în condiţiile în care, la ora actuală, Partidul Liberal (PL) pe care îl conduce şi ai căror lideri şi-au făcut publice aspiraţiile unioniste a ajuns să aibă în jur de 5% susţinere în sondaje.

'Unirea. Dar cu cine? Cetăţenii nu vor să înţeleagă: ei vor să trăiască bine, dar văd că de 26 de ani ne chinuim şi nu compară pensia lor de 50 de dolari şi pensia de 300 de euro (din România); salariul medicului de aici şi salariul medicului de acolo; salariul pedagogului de aici şi salariul pedagogului de acolo. (...) Şi eu sunt pentru unire, dar cu cine să  faci?', a spus Mihai Ghimpu.

Acesta a declarat că nu ar fi fost împotrivă dacă şi în Republica Moldova premier ar fi 'un comisar european'. În acelaşi timp, Ghimpu subliniază că 'oricum, echipa va fi formată cu concursul partidelor politice'. În viziunea liderului liberal de la Chişinău, un premier 'este totuşi un om politic, ţinând cont că trebuie să-şi asume actul guvernării, programul şi să nu uite că în spate este o majoritate parlamentară'.

În acelaşi interviu, Mihai Ghimpu cere ca Partidul Liberal Democrat (PLDM) să revină la masa negocierilor pentru ca în republică să poată fi demarate reforme. 'Dureroase, pe alocuri, dar care peste doi ani vor da rezultate', şi-a exprimat convingerea liberalul.

De asemenea, Ghimpu nu exclude nici posibilitatea de a le fi oferite unele funcţii în cadrul noului guvern reprezentanţilor Partidului Comuniştilor (PCRM), dat fiind că situaţia actuală este una foarte proastă, iar PL se pronunţă împotriva alegerilor anticipate. 'Mai bine să dăm funcţii decât să dăm republica', a spus acesta, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.