Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicieni şi celebrităţi de la Hollywood, în lacrimi după moartea lui McCain: 'America a pierdut un adevărat erou'

mccain

Politicieni, celebrităţi şi jurnalişti i-au adus un tribut lui John McCain, care a murit sâmbătă seară, după ce a suferit mai multă vreme de un cancer cerebral. Senatorul de Arizona, decorat ca erou de război, avea vârsta de 81 de ani, scrie news.ro.

John McCain a deţinut şase mandate de senator din partea republicanilor şi a fost candidatul la preşedinţie al acestora, în 2008.

McCain a fost pilot în timpul războiului din Vietnam. Când avionul său a fost doborât, a petrecut mai mult de cinci ani ca prizonier de război. A fost supus torturii, ceea ce l-a lăsat cu dizabilităţi de durată.

Fiica lui McCain, Meghan McCain, a scris un emoţionant mesaj, pe care l-a publicat apoi pe reţelele de socializare. „Am fost alături de tata la sfârşitul lui, aşa cum el a fost alături de mine la începutul meu. În cei 33 de ani împărtăşiţi, m-a crescut, m-a învăţat, m-a corectat, alinat, încurajat şi susţinut în tot. M-a iubit şi l-am iubit. M-a învăţat cum să trăiesc. Iubirea şi grija lui, prezente mereu, infailibile, m-au făcut dintr-o fată femeie, iar el mi-a arătat ce înseamnă să fii bărbat”.

Liviu Dragnea, decizie de ultimă oră înainte de nunta fiului său. Liderul PSD ar fi schimbat locația de teama protestatarilor

Soţia senatorului, Cindy McCain, a transmis: „Inima mi-e frântă. Sunt atât de norocoasă că am trăit aventura de a-l iubi pe acest bărbat incredibil timp de 38 de ani. A murit aşa cum a trăit, după regulile lui, înconjurat de oamenii pe care i-a iubit, în locul care i-a plăcut cel mai mult”.

Fost contracandidat al lui Barack Obama la alegerile prezidenţiale din 2008, cuplul Obama a transmis: „Puţini dintre noi au fost puşi la încercare aşa cum a fost John ori nevoit să demonstreze curaj. Dar toţi putem aspira la curajul de a pune binele mai presus de noi. John ne-a arătat ce înseamnă asta. Iar pentru asta, îi suntem îndatoraţi”.

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a scris: „John McCain a însemnat multe lucruri - absolvent al Academiei Navale, coleg în Senat, oponent politic, dar, pentru mine, mai mult decât orice, John a fost un prieten. Îi va fi simţită lipsa”.

Fostul preşedinte american Bill Clinton, preşedintele Donald Trump, vicepreşedintele Mike Pence şi Bernie Sanders s-au numărat printre politicienii care şi-au exprimat regretul faţă de moartea lui McCain.

„Transmit condoleanţe şi toată consideraţie familiei senatorului John McCain. Inimile şi rugăciunile noastre sunt alături de voi”, a scris Donald Trump.

Realizatorul de televiziune Jimmy Kimmel a scris: „America a pierdut un adevărat erou astăzi. Condoleanţe lui Cindy McCain, familiei McCain şi locuitorilor Arizonei care au fost atât de norocoşi să aibă ocazia de a vota pentru un om cu principii. Sacrificiul lui John McCain şi sacrificiile celor care au fost prizonieri de război şi dispăruţi în misiune nu trebuie uitate”.

Doliu în politica americană - Senatorul republican John McCain a murit

„Dumnezeu să îl binecuvânteze pe John McCain. Respect pentru cetăţeanul american care a servit cu mândrie ţara noastră atâţia ani”, a scris actriţa Reese Witherspoon.

Actriţa şi vedeta de televiziune Ellen DeGeneres a notat: „Am fost onorată să îl cunosc pe John McCain. El a apărat mereu ceea ce a crezut că este corect. Transmit dragostea mea familiei lui în această zi foarte tristă pentru ţara noastră”.

Actorii Jamie Lee Curtis, Aston Kutcher şi Mia Farrow s-au alăturat şirului de celebrităţi care l-au omagiat pe erou.

„Nu a încetat niciodată să încerce să facă ce a putut mai bine”, a spus şi Whoopi Goldberg.

Arnold Schwarzenegger a scris: „Îmi va lipsi senatorul McCain, iar gândurile mele se îndreaptă către Cindy şi întreaga familie. Fiecare dintre noi trebuie să tindă la demnitatea pe care el o ave şi la angajamentul luat faţă de ţară. Ne-a arătat drumul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.