Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii germani din întregul spectru politic au convenit asupra unui 'pact de stabilitate', în Turingia, pentru a contracara extrema dreaptă

Black News
Alternativa pentru Germania

Politicieni din întregul spectru politic au convenit în Turingia asupra a ceea ce ei numesc "pact de stabilitate" pentru a asigura că extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) nu va avea vreun cuvânt în luarea deciziilor, informează vineri DPA.

Reprezentanţi ai extremei stângi Die Linke, ai social-democraţilor (SPD), Verzilor şi Uniunii Creştin Democrate (CDU) au ajuns la acord după ce AfD a ajutat cu voturile sale un candidat al Partidului Liber Democrat (FDP), care abia a reuşit să intre în parlamentul local la alegerile din octombrie, să ajungă în funcţia de premier de land pe 5 februarie, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: USR prezintă 'lista transferurilor' de primari și parlamentari ex-PSD la PNL în prag de alegeri: 'Încearcă să-i păcălească iar pe români?'

Aceasta a marcat prima dată în istoria Germaniei când un premier de land a ajuns în funcţie cu sprijinul extremei drepte. Thomas Kemmerich, candidatul câştigător al FDP, a fost obligat să demisioneze la câteva zile, după ce toate celelalte partide au promis că nu vor lucra cu parlamentarii AfD.

De atunci, partidele au căutat modalităţi de a ieşi din criza politică în acest mic land din centrul Germaniei.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

Politicienii locali au căzut de acord vineri să împiedice AfD să strice echilibrul când vine vorba despre deciziile legislative, alături de alte măsuri, deşi nu au fost oferite alte detalii.

Liderii celor patru partide negociază de asemenea separat despre cum pot organiza o majoritate pentru a-l readuce pe candidatul Die Linke, Bodo Ramelow, în funcţia de premier al landului după ce partidul său a câştigat alegerile anul trecut.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Printre alte subiecte presante se numără data următoarelor alegeri parlamentare în acest land şi o abordare comună pentru gestionarea bugetului local pentru anul 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.