Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii, în haina de părinte: Cum îşi lasă copiii la şcoală în contextul COVID-19

Facebook
lia olguta vasilescu

Şi politicienilor le este greu să decidă dacă îşi lasă sau nu copiii la şcoală. Lia Olguţa Vasilescu şi Mihai Chirica sunt printre cei care vor ca cei mici să meargă la ore. Viceprimarul Timişoarei, Farkas Imbre, preferă varianta online.

Și parlamentarii care au copii se întreabă ce se va întâmpla după deschiderea școlilor. Şi au emoţii când se gândesc la cei mici.

Deputatul PSD, Lia Olguţa Vasilescu, îşi va lăsa băiatul la şcoală, deşi ştie că va fi greu.

„Aşa cum ne spun specialiştii, această pandemie poate să dureze şi până la doi ani de zile. Nimeni nu poate să stea în casă timp de doi ani de zile, cu atât mai mult copiii. Şi în aceste condiţii, cu siguranţă îmi voi trimie copilul la şcoală. Va fi foarte greu să reziste la ore cu masca pe figură”, crede şi Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD, conform Mediafax.

Viceprimarul UDMR al Timişoarei, Farkas Imbre, nu are încredere că regulile vor fi respectate şi nu vrea să-şi lase copilul la şcoală, pentru moment.

VIDEO Ludovic Orban anunță că se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele: 'În cursul acestei săptămâni vom lua o decizie'

„Părerea mea ca şi părinte este că distanţarea socială şi purtarea măştii patru ore sau şase ore pe zi va fi foarte greu. Vă daţi seama bucuria aceea când se vor revedea, cum o să-i interzici tu să nu se pupe sau sau să se îmbrăţişeze? Vedem exemple unde s-au deschis şcolile şi, din păcate, după două săptămâni, după apariţia unui caz sau două, s-au închis. Până nu o să avem un vaccin, nu vom putea intra în normal”, consideră Farkas Imbre.

Aceeaşi îndoială îi macină şi pe primarul Iaşiului, Mihai Chirica, şi pe senatorul PMP Lucian Iliescu. Ei aşteaptă, atât în calitate de părinţi, cât şi de politicieni, măsuri mai clare pentru începerea noului an şcolar.

„Nu îmi este frică să îmi trimit copilul la şcoală. Sigur, ei mă întreabă pe mine în permanenţă acest lucru, cum vom începe şcoala şi ce le-am spus de fiecare dată şi le voi repeta ... vor fi prezenţi la şcoală. S-a terminat cu vacanţa, de altfel, nici nu îşi mai doresc vacanţă. Au ajuns să se plictisească de vacanţă”, spune Mihai Chirica, primarul Iaşului.

„Eu nu cred într-o şcoală online, şcoala trebuie făcută în sălile de curs, copiii trebuie să fi ascultaţi, priviţi în ochi de către profesori. Nu mi-aş dori ca copilul meu, dacă într-o zi are temperatură, să fie luat cu salvarea şi dus la spital fără acordul meu. Nu cred că neapărat copilul trebuie să poarte masca în timpul cursurilor. Trebuie să scurtăm orele de curs, de la 50 de minute undeva la 30 de minute”, este de părere senatorul PMP Lucian Iliescu.

Pe de altă parte, Adrian Pau, deputat Pro România, consideră că specialiştii din cadrul Ministerului ar trebui să fie cei care hotărăsc cum se va desfăşura noul an şcolar: „Nu putem să lăsăm copiii la îndemâna fiecăruia dintre noi, pentru că nu suntem noi cei în măsură să analizăm sistemul de învăţamânt la nivel macro”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.